16. marraskuuta 2017

Diy-öljylamppu Taito Itä-Suomen kurssilla


Syksyn mittaan useammankin kaupan valikoimassa on näkynyt taas öljylamppuja. Ei sellaisia myrskylyhtyjä, mitä myydään jatkuvasti, vaan kauniita sisustusvalaisimia.

Tunnelmallisen öljylampun voi tehdä myös itse. Vinkkejä sain Taito Itä-Suomen kurssilla Mikkelissä, minne ajelin taitavien käsityöharrastajien joukkoon.


Mosaiikkitekniikka koristelee yksinkertaisetkin lasipullot upeiksi lahjoiksi tai kodin somisteiksi. Öljylampun ohella voit tehdä vaikka glögipullon pikkujoulujen tuliaislahjaksi.
Pia Numminen ohjasi erikoisliiman ja palojen käyttöön. Ja sitten vain sommittelemaan värikkäitä paloja pullojen kylkiin.Sommittelu onnistuu yhtä hyvin ennalta tehdyn suunnitelman mukaan kuin luovasti työn edetessä.


Valmiit työt kuivumaan ja toisena kurssi-iltana saumaushommiin. Pullon voi jättää myös saumaamatta, kuten minä tein, koska käytin niin eripaksuisia paloja, että laasti olisi peittänyt osan mosaiikeista. Myös erikoisemmat kuviolliset pullot näyttivät upeilta ilman saumalaastia.


Saumalaastin levitys huolellisesti joka koloon ja kuivatus niin kauan, että laastin pintaväri vaalenee hieman.


Puhdistus ensin kostealla sienellä ja lopuksi palojen kiillotus kuivalla puuvillarätillä. Ja hyvä muistutus taas kerran, että saumalaastin loppuja ei sitten viemäriin.Valmiiseen pulloon hajutonta lamppuöljyä ja valonlähteeksi sydänlankaa metallikorkkiin.Mukavaa seuraa ja uusia ideoita kurssituliaisena. Vaikka tekniikka olisi kuinka tuttu, aina voi oppia uutta, siksi kurssille, terkuin Suska.

*Materiaalit saatu blogiyhteistyönä. 

2 kommenttia:

  1. Onpa kivan ja persoonallisen näköisiä öljylamppuja :) Mukavaa viikonloppua Suska!!

    VastaaPoista