8. marraskuuta 2017

Sisustushimmeleitä uudesta kirjasta

Sain Maahenki -kustantamolta upean uutuskirjan. Himmelin harmonia osoittaa, kuinka paljon muutakin himmeli voi olla kuin se perinteinen joulukoriste mummilan katossa.

Uutuuskirja on jatkoa suositulle Himmelille (Maahenki 2011). Himmelin harmoniassa Eija Koski avaa himmeliajattelunsa syvyyksiä ja opastaa kädestä pitäen sekä perinteisen että modernin himmelin tekoon.

Olen tehnyt yksinkertaisia himmelikoristeita monenlaisista materiaaleista ja tutkinut rakenteita näkemieni kuvien ja valmiiden töiden kautta. Uuden kirjan inspiroimana päätin kokeilla paria helppoa työtä ohjeita seuraamalla.Jos on ohjeiden kirjoittaminen välillä vaikeaa, on niiden seuraaminenkin. Onnistuin tekemään suuren Tähdet tähdet -kuvion ensin kahdesti väärin, kunnes ohjeen ihan sujuvasti ja ymmärrettävästi kirjoitettu teksti meni jakeluun.

Oktaedri puuhelmillä on kirjan yksinkertaisista kuvioista suosikkini. Kirjan kuvasta näkee sen sisustuksellisen keveän ilmeen, joka katoaa, jos kuvion tekee yhtään suuremmista puuhelmistä (joita varastostani sattui löytymään). On siis mentävä helmikauppaan, sillä tuollaisen himmelin haluan meille ehdottomasti.


Monta kivaa ohjetta löytyi, kiitos himmelitaitajalle! Seuraavaksi haastan itseni seuraamaan kirjan kannessa näkyvän Asanoha-himmelin työohjetta, sillä sekin on moderni ja seinälle sopiva himmeli, joka taipuu koristeeksi kaikkina vuodenaikoina.

Millaisia himmeleitä sinä olet tehnyt, vai oletko kokeillut lainkaan?

Terkuin Suska

*Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.3 kommenttia:

 1. Tosi kivoja! Mä hurahdin lasihimmeleihin viime vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain, mäkin olen tehnyt lasihimmeleitä ja saatan kokeilla taas, kun näin Taito Shopissa eri mittaisia lasiputkia.

   Poista
 2. Tosi kauniita himmeleitä. Olen tehnyt pilleistä, oljesta sekä tuikkukipoista himmeleitä. Minäkin sain yhden himmelikirjan, joten jospa ehdin taas tekemään yhden. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista