22. syyskuuta 2018

Kiekkokattaus puutalkoiden oheistuotteena

Maaliskuun lopulla Koivulan ikivanha koivu kaadettiin, kun se oli alkanut lahota latvasta alaspäin. Keskellä pihaa seissyt suuri suojeluspuu oli tullut tiensä päähän puutarhassa.

Tänään miehen pilkkomat klapit kannettiin liiteriin ja talossa sisällä olevat puutelineet täytettiin. Eivät syyssateet pääse kastelemaan lämmityspuita pihalla.
Samalla muistin pyytäneeni miestä sahaamaan pienemmästä kaadetusta koivusta kiekkoja kattauksia tai askarteluja varten. Liiteristä löytyivät, rouheasti moottorisahan kuvioimat ohuet kiekot, hyvät just noin.


Tarvikelaatikosta kaivoin esille kerrostarjottimen osia, joita olin suunnitellut käyttäväni savilautasten kanssa. Koska en ollut lautasia vielä tehnyt, lainasin osat puukiekkojen kaveriksi.

Yleensähän nuo kerrostarjottimet ovat sellaisia, että ylempi lautanen on pienempi, mutta nyt kerrokset ovat lähes samankokoiset. Syntyi ihan kiva tarjotin kattaukseen, jossa käytin kiekkoja myös keittokulhojen alusina.

Aika samettinen tuulisen päivän keitto syntyi bataatista, perunoista, porkkanoista ja sipulista. Mausteita heittelin sekaan mitä löytyi ja pyöristin makua kermalla. Tytär muistutti sulatejuustosta, mutta sen olin unohtanut jääkaappiin. Hyvältä maistui sosekeitto talkoiden lomassa ilman juustoakin.

                                                      Mukavaa viikonloppua, terkuin Suska.

2 kommenttia: