26. syyskuuta 2018

Pienen budjetin koti


Pienen kaupunkikodin sisustaminen on edennyt hiljalleen edullisten ratkaisujen kautta. Tässä kohtaa en halua satsata sisustukseen yhtään enempää kuin on pakko, joten kierrätys ja itse tehty riittävät edelleen mainiosti. 

Kuvassa näkyvään kokonaisuuteen olen satsannut noin 5 €, minkä pöydän jalkoja korottavat suuret puuhelmet maksoivat. 
Koivulan varastoja ja kaappeja on tyhjennetty. Pieni ruokapöytä on sukulaiselta saatu, mutta liian matalana se päätyi aikanaan varastoon. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja vahasin käytännöllisemmäksi. Jalkoihin ostin ensin pyörät, mutta eivät näyttäneet vanhassa 50-luvun pöydässä kivalta. Sitten keksin nuo helmet. Mies neuvoi poraamaan puuhelmien reikiä osittain hieman suuremmiksi, etteivät ruuvien kannat pöydän painon vuoksi halkaise helmiä. Hyvin toimii. Lopuksi vahasin myös helmet.

Tuolit ovat keräilyeriä. Yksi kirppikseltä, toinen kierrätyskeskuksen ilmaislavalta ja pari ystävältä lainassa samalla kalkkimaalillla maalattuna.



Hyllyilläkin on historia, tai oikeastaan vain toisella. Ystävä toi sen minulle vuosi vai jo kaksi sitten Ikeasta, kun osti itselleen kasvihuoneeseen kyseisiä hyllyjä. Omani odotti paketissa aikaa parempaa, joka on nyt. Ja vielä myytiin Ikeassa samoja hyllyjä, joten olohuoneen kukka-, kirja-, levyhylly sai kaverin 12 €:lla. 


Työpiste tyttären huoneessa maksoi 10 € eli tuon uuden pöytälevyn verran. Muut tavarat löytyivät Koivulasta. Tuoliin tein uuden pelkistetymmän istuinpehmusteen marikankaasta entisen gobeliinin päälle.

Vaikka mitä vielä tarvitaan, mutta hyvin menee näinkin. Mukavaa keskiviikkoa, terkuin Suska.

4 kommenttia: