3. heinäkuuta 2019

Kädet savessa pitkästä aikaa-diy ruukku

Siitä onkin aikaa, ihan liian pitkään, kun olen tehnyt mitään oikeasta savesta. Onnistuin saamaan paikan Espoon työväenopiston lyhytkurssille, jonka aiheena oli ruukkuja käsin ja opettajana keraamikko Karoliina Tuovinen.

Kurssilla valmistettiin ruukkuja käsin rakentaen sekä muottien avulla. Korkeanpolton savet kestävät myös ulkona. Uutta minulle oli yhden polton taktiikka, jossa ruukkujen kuviointi tehtiin savia yhdistelemällä tai osittaisilla saviliete- ja oksidipatinoilla.


Niinhän siinä kävi, että liikaa oli ohjelmaa kurssin ensimmäiselle viikonlopulle ja jouduin rakentamaan ruukun kotona. Makkaroita en ollutkaan veivannut hetkeen, kun olen tykännyt tehdä astioita muoteilla.


Harmaa samottipitoinen savi totteli hyvin ja kirpparilta joskus hankittu pyörivä juustotarjotin oli mainio apuväline rakentamiseen.


Hieron aina liian kanssa töitäni, joten nyt päätin jättää yläreunan vinkuraksi tarkoituksella. Saniaskoristelun painelin veitsellä.


Otin kuvia kurssillakin, kun levitin siveltimellä valkoista patinaa lehtikuvioiden päälle ja poistin ylimääräiset värit ohuella metalliseenalla, mutta kuvat ovat jumissa vanhassa puhelimessa.

Lopputulos on kuitenkin ihan mieluinen. Pitänee veivata enemmänkin vanhoja savia pois kuivumasta.

Mukavaa keskiviikkoa sulle, terkuin Suska.

2 kommenttia: