13. heinäkuuta 2019

Puurakentamista ja sisustusideoita Asuntomessuilla 2019

TTS Työtehoseura arvioi vuosittain asuntomessujen kaikki kohteet. Ekotoimivuus näyttäytyy Kouvolassa asuntojen maltillisessa koossa ja muunneltavuudessa asukkaiden yksilöllisten tarpeiden ja elämänkierron mukaan.

Asuntomessuilla ajankohtaisina teemoina ovat jo muutaman vuoden ajan olleet ekologisuus ja kierrätys. Nämä teemat näkyvät Kouvolassa muun muassa talojen pienemmissä neliöissä, puurakentamisen määrässä sekä kierrätysteemana monissa sisustuksissa. Messuilla esitellään useita korjausrakentamisen kohteita. Työtehoseuran mukaan ekologisuus on tärkeä teema myös betonivapaissa kohteissa 5 ja 13.

 -Puun käyttö on ajankohtaista, koska se alentaa rakentamisen hiilijalanjälkeä. Puun sitoma hiili säilyy rakenteissa ja kalusteissa pitkään, kommentoi Työtehoseuran asumisen ja rakentamisen tutkimuspäällikkö Minna Kuusela.
-Toisaalta messualueen lähellä on toiminut pitkään tiilitehdas, ja tästä syystä tiilirakentamista on haluttu myös tuoda vahvasti esiin. Tiilijulkisivut vaativat vain vähän huoltoa, mikä tekee niistä myös ekologisen ratkaisun.

Tietoiset valinnat ja pohdinnat rakennusmateriaalien välillä kannattavat. Tavis messukävijä voi ihailla kohteissa olevia puupintoja myös niiden kauneusarvon perusteella. Puulajeista, niiden työstöstä, käsittelyistä ja värisävyistä löytyy niin monia ihania tunnelmia, että vaikea olisi rakentajana valita. Puuta on käytetty entistä enemmän upeina kuvioituina seinäpintoina. Luonnonmateriaalit ovat näkyvästi esillä myös huonekaluissa ja valaisimissa. Tyylikästä suomalaista rakentamista!


5 Villa Element

5

3 Talo Aito8 B Sisustuslounge13 Talo Korea

                                     

    16 ABC Apsi


                                                                    17 ABC-Mobiili
                               

21 Dekolaku
22 Sievitalo Unto
28 Kotikolmio


25 EsikkoOletko sinä menossa Kouvolan Asuntomessuille?

 Miten asut nyt ja haaveiletko jostakin muusta?

Hyvää viikonloppua, terkuin Suska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti