12. kesäkuuta 2020

Asuntomessujen Keuda-talolla 11.6.2020Siellä se Keuda-talo kurkistaa mustan piharakennuksen takana. Elokuisia Tuusulan Asuntomessuja varten kannattaa jo nyt painaa mieleen talo nro 17 Pikkukarhunkierron varrella. Kun edellisen kerran kävin alueella pari viikkoa sitten, talon ulkopuoli näytti tältä.


Terasseja oli jo nikkaroitu hieman ja talon ulkovuoraus aloitettu. Siniharmaa ulkoverhouspaneeli peitti osaa seinäpinnoista, muut ulkoseinät odottivat rappausta. Roiskerappauksen alle asennettujen kivilevyjen pintaan oli jo osittain vedetty harmaa pohjarappaus.


Eilen tontilla kävi kuhina, kun eri alojen opiskelijat tekivät omia hommiaan aurinkoisessa säässä. Ulkovuoraus ja terassit olivat edenneet huimasti ja piharakentaminenkin aloitettu.


Talon ekologisuus näkyy puurakentamisessa ja paikan päällä tehdyssä työssä.
"Suuressa mittakaavassa en osaa sanoa ekologisuudesta tarkemmin, mutta kotimaisuusaste materiaalivalinnoissa näkyy vahvasti", opettajana Keudassa toimiva Jouni Kyllinen toteaa.


Kyllinen oli tyytyväinen opiskelijoiden ja koko organisaation toimintaan ja homman onnistumiseen.

"Tämä on ollut hyvä projektiluonteinen kohde, joka on opettanut opiskelijoille omien töiden lisäksi esimerkiksi aikataulutusta. Mukana on ollut myös hyviä aikuisopiskelijoita, joista on varmasti ollut suuri tuki nuoremmille."

Kaikkiaan yli 50 opiskelijaa Järvenpään, Keravan, Nurmijärven ja Mäntsälän Keudan toimipisteistä on osallistunut asuntomessutalon rakentamiseen.


Yksi heistä on järvenpääläinen Joonas Raunio, 17 vuotta. Opettaja kiittelee nuoren miehen työmotivaatiota rakennustyömaalla, joka on jatkunut lukuvuoden jälkeenkin. Joonas uskoo olevansa oikealla alalla.

"Ihan huikeeta, että pääsee tekemään tätä taloa. Olen ollut nyt mukana ulkovuoraushommissa ja tehnyt esimerkiksi terassin kaiteita," mies hymyilee.

Entäs mitä sisällä on tapahtunut?


Esimerkiksi wc on valmistunut jo näin pitkälle. Henkilökohtaisesti olen niin innoissani sisustussuunnittelija Katariina Leppilammen rohkeista laattavalinnoista. Pari postausta aikaisemmin esittelin jo kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen kaakeleita sekä eteisen ja keittiön seinälaatoituksia. Niitä pääset tutkimaan tästä.


Tytön huonetta on viimeistelty ja seinälle on ripustettu peili, joka niin ikään on sisustajan suunnitelmien mukaan opiskelijoiden valmistama.

Kyllä on taitavaa porukkaa opiskelemassa Keudassa. Niin paljon upeita työnäytteitä saavat portfolioihinsa tämän talon rakentamisesta ja sisustamisesta, hieno homma.


Heti eteisessä törmäsin heistä yhteen, Triin Uibopuuhun. Maalarina työskennellyt nainen joutui lomautetuksi ja lähti vahvistamaan ammattitaitoaan pintakäsittelyalan perustutkinnolla. Hän työskenteli asuntomessutalolla ensimmäisiä päiviä ja heti suhteellisen tarkoissa hommissa, kuten maalisiveltimen koosta voi päätellä.

Aurinkoista viikonloppua luvattu, nautitaan siitä, terkuin Suska.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti