3. kesäkuuta 2020

Taito Itä-Suomen Makramee-ohjekirja testissä*Kirja saatu arvostelua varten.

Onni elää makrameessa -ohjekirja on Taito Itä-Suomen vastaus käsityötrendiin, joka on villinnyt jo hetken, mutta erityisesti tänä keväänä noussut suosikkitekniikaksi maassamme.

Uusille ohjeille on varmasti kysyntää, sillä ainakin makrameelankojen menekki on kuulemani mukaan ollut huikeaa joissakin verkkokaupoissa.

Ohjekirjan mallit ovat Taito-yhdistyksien ja yksityisten harrastajien suunnittelemia. 30 mallin joukossa on tutumpien amppelien ja seinätekstiilien ohella kasseja, korviksia sekä erilaisia sisustustuotteita, jotka sopivat niin aloittelijan kuin harrastajankin solmittaviksi. Osaan malleista löydät Taito Shopeista ja verkkokaupasta myös valmiin tarvikepaketin.

Testasin kirjasta paria ohjetta. Solmeilin aurinkoisena päivänä ulkona mökin terassilla ja päätin kokeilla kaapista löytyviä lankoja eli en hankkinut kirjassa käytettyjä materiaaleja töitä varten.


Pieni Pilvipouta-seinätekstiili syntyi trikoisesta matonkuteesta. Kudetta ei riittänyt yhtä pitkiin hapsuihin kuin kirjan mallissa, mutta muuten solmut onnistuivat vallan hyvin tästäkin materiaalista.


Kirjan ohje on selkeä ja vie työtä eteenpäin rivi riviltä. Toki solmut olivat minulle jo tuttuja, mutta jos olet aloittelija, löytyy kirjan lopusta myös kuvalliset ohjeet malleissa käytettäviin solmuihin. Sieltä on helppo tarkistaa solmun vaiheet, jos ne unohtuvat.


Hyvä tuli ja muistuttaa minua niistä päivistä, kun tankattiin aurinkoa ja nautittiin alkaneesta kesästä!


Kun kaapista löytyi sopiva metallirengas ja nyöriä mattokirjan peruja, päätin kokeilla Unelman solmimista.

Ei tullut ongelmia tämänkään ohjeen kanssa, tosin joko langan erilaisuus tai käsiala vaikuttivat siihen, että keskikuvioon tein puolikkaan ruudun enemmän kuin mallissa. Jo pelkästään käsiala voi useinkin olla syy, miksi oma työ näyttää niin erilaiselta kuin kuvan malli.


Mutta hyvä muuten ja itselle näin ilman kukkasomisteita mieluisampi. 

Tutustu kirjan ohella kesän kurssivalikoimaan ja Onni elää makrameessa -juhlanäyttelyyn 22.6.-30.8.2020 Mikkelin Kenkäverossa. Siellä saat vinkkejä, ideoita ja ohjausta tämänkin tekniikan hallitsemiseen. Itse aion suunnata Kenkäveroon niin, että näen samalla näyttelyn, kun teen uusia tarvikehankintoja.

Makramee on ihanaa kesäpuuhaa pihalla, suosittelen!

Solmikohan mummini 70-luvulla valkoisen rottinkisankaisen nailonkudekassini myös pihalla?
Sitä en voi enää kysyä, mutta hauskaa, että tämäkin vanha käsityötekniikka on jälleen niin vahvasti läsnä. Ja toivottavasti säilyy vielä pitkään pinnalla!

Onko sulla muistoja vanhoista makramee-tuotteista sieltä 1960 tai 70-luvulta?

Ihanaa kesäiltaa, terkuin Suska.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti