3. syyskuuta 2021

Puolan painos kirjastani + makrameekori

 Olen kesän ajan odottanut innoissani, koska voin kertoa ja näyttää teille Kodin helpot makrameet -kirjani Puolan painoksen. Ihan upeaa, että käsityöni kiinnostavat laajemmin.

Siksipä hämmennys oli sitä suurempi, kun elokuussa näin instassa postauksia, joissa aivan oudon näköisiin kansiin oli painettu nimeni.

En kyllä mitenkään ymmärrä, miksi kanteen on valittu jonkun muun ottama kuva ja vieläpä työstä, jollaista kirjastani ei löydy. Sen enempää en jaksa mieltäni asialla pahoittaa, vaikka toki olen harmissani myös kansikuvan käsityön tekijän puolesta. Sain kirjan kotiin ja muutoin kirja näytti oikein kivalta.

Kannen tyyppistä korityötä en ole koskaan tehnyt, joten kun tarvikkeet löytyivät mökiltä, solmin yksinkertaisen pikakäsityön helpoilla solmuilla.


Pujota lanka korin reunan koloista ja solmi toiseen laitaan umpisolmulla. Leikkaa metrin puolentoista mittaisia lankoja ja kiinnitä kaksin kerroin taitettuina lankojen ympärille leivonpääsolmuilla tai surmansilmukoilla.


Solmi ensin pari kerrosta vuorottelevia kaksoistasosolmuja. Pujota jo ensimmäisen kerroksen jälkeen kaksi reunimmaista lankaa ohuen virkkuukoukun avulla koripunoksen välistä korin ulkopuolelle.


Solmi seuraavaksi kohosolmuilla avoin siksak-kuvio. Pujota lankoja korin ulkopuolelle aina, kun korin reuna kapenee. Solmi alareunaan limittäin vielä muutama herne- eli marjasolmu ja pujota loputkin langat korin reunan ulkopuolelle.


Sido roikkuvat langat korin reunaan solmimalla vielä kerros kohosolmuja. 


Avaa halutessasi langoista kierteet ja leikkaa ne tasaiseksi.


Jos korin haluaisi esimerkiksi ruukkutelineeksi seinälle, voisi punos olla korkeampi, jotta ruukun reuna ei näkyisi sen yläpuolelta. Oletko sä kokeillut solmeilua koreihin?

Ihanaa viikonloppua sulle ja terkut aurinkoisesta Espanjasta!

Suska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti