21. marraskuuta 2021

Jokanaisen remonttikirja, mainio opas tee se itse -naisille

Ei tässä ammattimiestä tarvita -asenne on ollut mulle aika luontaista aina. Mielestäni pystyn yhtä lailla remppailemaan tai rakentamaan kuin kuka tahansa alalle kouluttamaton tyyppi. Joskus kyllä lisäkädet ja voima olisivat tarpeen, mutta useimpia työkaluja uskallan kokeilla ja työvaiheita opetella. Ja nyt ei sitten puhuta töistä, joita saa tehdä vain ja ainoastaan ammattilainen.

Itse tekemisen asenne johtunee siitä, että olen jo lapsena saanut tehdä ja yrittää monenmoista. Ja osaltaan siitä, että joskus on ollut kumppani, joka varmaan olisi osannut, muttei viitsinyt innostua jatkuvasti uusista ideoistani sisustaa kotia. Siispä tein itse!


Tee se itse -naiset ja miehet kaivavat tarpeelliset neuvot tuotteiden valmistajilta, netistä tai ammattilaisilta, mutta nyt on saatu apuun myös uusi kotimainen kirja, jippii!


Otavan Jokanaisen remonttikirja on Ella Kannisen ja Jasmiini Lappalaisen opas yleisimpiin pintaremontteihin, mitä vanhaa kunnostamalla pystyy itse tekemään. Kirjaa on kuvannut tekijöiden ohella Linda Lappalainen ja Ofer Amir.

Alkusanoissa kirjan tekijät sanovat oppaan olevan suunnattu vasta-alkajille ja rohkaisevat kaikkia uskomaan kykyihinsä ja tekemään itse. Tapoja rempata on tietenkin monia tekijöidensä mukaan, mutta kirjassa naiset näyttävät, mitä he ovat tehteet kullekin kohteelle. 

Ella ja Jasmiini kertovat työvaiheiden suunnittelusta, lupa-asioista ja budjetoinnista sekä materiaaleista ja välineistä kunkin projektin kohdalla selkeästi, jolloin osaat suunnitella niin kustannukset kuin työhön tarvittavan ajan jo ennen aloittamista. Laatoitus voi olla huomattavasti isompi urakka kuin maalaus, tapetointi tarkkaa, muttei yhtään niin hankalaa kuin monet uskovat.


Tykkään kirjassa myös Ellan kommenteista, joita hän on kirjoittanut jokaisen tekemänsä työn yhteyteen. Jasmiini on kokenut ja intohimoinen remppaaja, Ella taas tarttunut moneen hommaan oppiakseen. 

Kirjan lopussa on kappale kalusteiden kunnostukselle ja erilaisille seinäkiinnityksille. Kirjailijat pohtivat myös remontoinnin vastuullisuuskysymyksiä ja vinkkaavat IG-tileistä, joista voit etsiä innostusta omiin sisustusprojekteihin.

Seuraavaksi naiset aikovat sukeltaa mökkien remontoimiseen, mutta itse pystyn remppailemaan vain mökilläni, joten sinne sitten jotain uutta jo tämän kirjan ohjeilla.

Mukavia remppaunelmia ja tartutaan niiden myötä rohkeasti myös toteutukseen, terkuin Suska.

* Kirja saatu blogiyhteistyönä 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti