11. helmikuuta 2015

Keittiön kevätmeikki

Verhokapparakkauden loppumisesta se alkoi, Koivulan pienen keittiön kevätmeikki. Olin jo niin kyllästynyt erilaisiin kappoihin ja salusiineihin, kun olin ostanut ja tehnyt niitä vuosien mittaan monenlaisia.


Päädyin rullaverhoon tai ainakin rullattavaan suoraan verhoon. Olisin voinut tehdä helposti rullaverhon haluamastani kankaasta vanhaa mekanismia hyödyntäen, mutta sitten ikkunan ylle tehdyn hyllyn verhotanko olisi näyttänyt tyhmältä ja tyhjältä sen edessä.

Ompelin Finlaysonin Corona-kernistä suoran kappaleen, jonka yläosa pujottautui verhotankoon ja alakäänteen sisälle pujotin salusiinien metallisen verhotangon. Rullailen verhon aamuin illoin ihan käsipelillä juuttinaruihin, jotka olen solminut haluamalleni korkeudelle.


Vanhat keittiötuolit tarvitsivat maalia ja uutta kangasta. Lattialla lojuva ruskeavalkoinen talja alkoi jo näyttää pelkältä harmaalta nahalta, joten sen oli aika siirtyä kasvihuoneen seurustelupäätyyn.

Mustat tuolit maalasin uudelleen mustiksi, sillä niiden kankaiset istuinosat olivat vielä hyvässä kunnossa. Ukkini tekemälle jakkaralle meinasin tehdä myös mustan värihuuhtelun, mutta muutaman harmaan ja pimeän päivän jälkeen janosinkin väriä, uutta elinvoimaa vihreästä. 
Jakkaran ensimmäinen maalikerros oli tosi tymäkkä vihreä, joten pintasilaukseen sekoitin hieman valkoista ja johan tuli mieleinen sävy. Valkoinen tuoli uudistui vain kankaalla, sillä Marimekon Räsymatto näytti ihan kivalta sen istuinosassa, vaikka runko jäi kuluneeksi valkoiseksi. Ainakin toistaiseksi.


Vihreän kevätmeikin ruokapöydän ympärille kokosi yhteen kirkkaanvihreä matto. Muistelin, että olin ostanut noin 15 vuotta sitten sellaisen maton lastenhuoneeseen ja kun tarpeeksi ullakolla mylläsin, matto löytyi.
Arvatkaa vain, kuinka ilahtunut se oli, kun pääsi pois rojujen alta piristämään aamujani värillään. Hieman oli kulunut eikä muutenkaan parhaassa terässä, mutta lupasi sinnitellä kesään asti, että pääsee uimaan.


                                                          Väriä pintaan, terkuin Suska.


3 kommenttia:

  1. Ihan selvästi alkaa ihmisiä kevättää, kun monessa paikassa on juurikin laitettu vihreää väriä. Sopivat keskenään tosi hyvin ja kaunis tuo Marimekon kangas. Terkuin Liisa

    VastaaPoista
  2. Pirteä uudistus! Pitäisi tehdä omassakin keittiössä päivitys - mulla on nimittäin vielä jouluverhot...

    VastaaPoista