8. helmikuuta 2015

lp-levyjä ja diy-paperinarukukkia

Viima meni tänään pintaa syvemmälle, joten ulkoilu rajoittui koiran kanssa lenkkeilyyn. Sen sijaan oli kiva kaivella vanhoja lp-levyjä soittimeen ja viimeistellä hassu käsityö, jonka esittelen myöhemmin.


 
Rakastan isäni vanhoja tangolevyjä, mutta tänään fiilistelin The Manhattan Transfer live -taltioinnin parissa. Recorded "live" at Nakano sun plaza hall, Tokyo on feb.20 & 21, 1986. Nautinnollista!
 
Virkkasin ylimääräisenkin kukan paperinarusta ja mietin, vieläkö kukaan käyttää serviettirenkaita kattauksissa. Käytätkö sinä? 
Itse suosin kertakäyttöisiä lautasliinoja ja yleensä asettelen ne pöydänkulmalle vinoon pinoon niille tarkoitettuun telineeseen.


Sopiihan tämä kukka koristeeksi vaikka mihin: Luo 6 ketjusilmukkaa ja yhdistä piilosilmukalla renkaaksi. Virkkaa renkaaseen 12 kiinteää silmukkaa. Tee seuraavalla kerroksella jokaiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa ja väliin 4 ketjusilmukkaa. Jos teet serviettirenkaita, virkkaa kukan nurjalle puolelle 10 ketjusilmukkaa ja kiinnitä ketju vastakkaiselle sivulle piilosilmukalla. Palaa tajaisin kiinteillä silmukoilla ja siinä se.


Sunnuntain kunniaksi kaivoimme kuopuksen kanssa taikinakulhon esille ja leivoimme muffineja päiväkahvin, teen ja maidon kaveriksi. Joululeipomuksista oli jäänyt tummaa suklaata varastoon, joten muffineissa maistui tuhdisti makea. Hyvin riitti yksikin tyydyttämään makeannälkää.

                                         Uudella puhdilla tulevaan viikkoon, terkuin Suska.

4 kommenttia:

 1. Ehdottomasti käytän serviettirenkaita ja niitä löytyykin meiltä jos jonkinlaisia. Voi vaihtaa fiiliksen ja sävyjen mukaan. Kivan kukan teit ja noillahan voisi koristaa vaikka mitä. Itsellänikin on vielä säästössä muutamia vinyylilevyjä, mutta neula on rikki, joten ei ole voinut kuunnella enää vuosiin. Mukavaa viikon alkua toivoo Liisa

  VastaaPoista
 2. Minullao on tuo sama Manhattan Transferin levy c-kasettina. Yhtyeen musiikki toimii aina! Kivat serviettikukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. C-kaseteista tulee mieleen se aloittamasi kori. Missä vaiheessa se on? Joko esiteltäisiin täällä blogissa ideasi?

   Poista