19. syyskuuta 2015

Diy-työtaso kierrätyspöydästä

Viikon loma vietetty. Puran pian kuvasatoa täälläkin, mutta sitä ennen diy-idea vanhasta rämästä pikkupöydästä. Työtaso valmistui paikallislehden rakennusteemanumeroon ja juttu julkaistiin lomani aikana.Pöytä oli lojunut ulkovarastossa pitkään ilman tarkoitusta ja ajattelin jo polttaa sen, kun keksin saavani siitä lisätilaa pieneen keittiöömme.

 
Ohuesta rimasta runko alahyllylle, hionta, pohjamaaliksi otepohjaa, pintaan valkoista kalustemaalia ja hyllyt ylijäämäpaneelista.

 
Koukkuja sivuun ja leikkuulauta määrämittaan keittiön tasojen puutavarasta.


Syntyi kiva työtaso, jonka kruunasivat pienet kalustepyörät. Näin taso on helppo siirtää vaikka ruokapöydän jatkeeksi tarjoilua varten. Kun pari pyörää voi lukita, pysyy työtaso hyvin paikallaan.

Tason sivulle kiinnitettyihin koukkuihin voi ripustaa patalaput ja pyyhkeet, ylähyllyllä säilyvät pannunaluset ja vaikka keittokirjat. Alatasolle mahtuu suuri pärekori, joka säilöö meillä pannut ja kattilat. Näin keittiömme pienestä kaappitilasta lohkesi lisätilaa muulle säilytykselle.

Kuvia katsoessa huomaan, että seuraavaksi olisi sähkölieden päivityksen paikka. Mutta kun vanha toimii vielä ja jos laajennamme keittiötä ja ja ja...hah!

                     Nyt löysäillään loppupäivä matkarasituksia pois! Voi hyvin, terkuin Suska.

14 kommenttia:

 1. Oi että kun kiva! Ja tosi käteväkin, kun saa siirreltyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miru! Sopivan rosoinen tällaiseen vanhan talon diy-keittiöön.

   Poista
 2. Vautsi, tulipa hieno! Tuo on juuri sopivan kokoinen tuohon lieden vierelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Oli tosiaan vain pari senttiä liian leveä pöytälevy, niin en jaksanut kaventaa oviaukkoa kapeammaksi.

   Poista
  2. no oviaukkoa en ehkä ryhtyisi kaventamaan eli tarkoitin pöytää :)

   Poista
  3. :D Oviaukon suurentaminen olisikin ollut vähän isompi homma :D

   Poista
  4. Äläs nyt, olen yrittänyt houkutella miestä poistamaan väliseinää keittiön ja makkarin väliltä. Saisimme ihanan tupakeittiön, jonne mahtuisi haaveilemani piiitkä pöytä. Sängyn paikka olisi tosin hieman hakusessa :D

   Poista
  5. Ooh, saisitte tosi avaran keittiön ja ruokailutilan. Nyt teidän täytyy alkaa suunnittelemaan laajennusosaa sängylle ;-)

   Poista
  6. Eli homma paisuu kuin pullataikina :D Hieno toteutus!

   Poista
  7. Kiitti Satu! Niinhän näille remppahommille ja uusille ideoille usein käy, että laajenevat useaan projektiin. Esteenä on vain harkitseva mies :D

   Poista
 3. Facebookin kautta löysin blogiisi ja tännehän piti oitis kirjautua mukaan :) Kivoja, kivoja juttuja! Tervetuloa vastavierailulle romuaarteeni.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Vitsi miten hieno ja onnistunut! Oikein onnistunut toteutus :)

  VastaaPoista
 5. Vitsi miten hieno ja onnistunut! Oikein onnistunut toteutus :)

  VastaaPoista