22. syyskuuta 2015

Käsityöläisenä Barcelonassa

Lomaviikollani Barcelonassa oli tarjolla jokaiselle jotakin. Kun oli juostu kaikki mahdolliset vaateliikkeet läpi tyttären kanssa, oli äidin toiveiden vuoro. Halusin nähdä paikallista käsityöläisyyttä, pieniä putiikkeja, työpajoja, kirppiksiä.

Kädentaitajien pieniä myyntikojuja löytyi keskustasta sieltä täältä turistien suosimilta alueilta. Putiikkeja ja työpajoja tuli vastaan pieniltä kujilta, joihin en olisi koskaan löytänyt ilman omaa kaupungissa asuvaa opastamme.

Samanlaiseen myymälään saattaisin astua sisään vaikka Helsingissä. Omaa työtä arvostettiin ja se näkyi hinnassa, kuten kuuluukin. Hintataso oli kuitenkin meidän hinnoitteluumme nähden edullista.

Huomioitavaa oli piirre, että moni paikka venyi myymälästä galleriaksi, kahvilaksi, kirppikseksi ja ateljeeksi.
Rentoa meininkiä, jossa olisi mukava olla mukana. Siestaan olisi kyllä tottuminen. Eräskin kiva keramiikkapaja jäi näkemättä, kun aamulla eivät olleet avanneet ja iltapäivästä sitten siestalla, kun kuljimme ohi.
 

                                     Ja kaikki olivat tyytyväisiä viikon antiin, terkuin Suska.

7 kommenttia:

 1. Voi miten houkuttelevalta paikka näyttää tai siis noi kaikki paikat !!! Olispa kiva itekin jos voisi elättää itsensä käsityöläisenä kirppis kahvila kirjaston pitäjänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! Hommaa voisi testata pystyttämällä vaikka sellaisen pop up -joulumyymälän pariksi kolmeksi viikoksi. Jos saisi kavereita mukaan, ei tarvitsisi itse tehdä niin valtavasti myytävää eikä olla sidottu myymälään ihan joka päivä :)

   Poista
 2. Vau mikä tarjonta! Ihania nuo kainot pariskuntafigurit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain ja keramiikkaa olisin halunnut tutkia enemmänkin.

   Poista
 3. Onpa paljon ehtinyt tapahtua sinun blogissasi, kun en ole ehtinyt piipahtamaan. Upeita käsitöitä niin matkoilta kuin sinun itsesikin tekemänä. Ihastuin siihen sinun apupöytääsi. Se oli todella kivasti toteutettu. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista