3. syyskuuta 2015

Melonin huijaus

Kerroin viime kuussa jättiläismelonin taimesta, joka on vallannut aurinkotuolini. Ilahduin sen kasvusta ja mietin, mahtaako siitä tulla minkään kokoinen. Postauksen näet tästä.

Laitoin viestiä Koivikon Yrttitilalle Orimattilaan, josta Jaakko kertoi, että kyllä se kurpitsa on, joka voi kasvaa suotuisissa olosuhteissa eli lantapatterin päällä jopa yli 20 kiloiseksi. Vaikka se on suht makea, sopii se hyvin säilöntään. Ja pah! Arvaatkin varmaan, etten oikein välitä perinteisestä kurpitsasäilykkeestä, kun melonia kasvattelin :)  Mokomakin huijari! Meloni on kyllä mielestäni ihan eri juttu kuin kurpitsa. Kaikesta huolimatta tyyppi voi hyvin.


Taimistolta todettiin, että taimet loppuivat keväällä nopeasti ja lupasivat laitella ensi vuonna hiukan enemmän kyseisiä jättiläismeloni SF -89 -yksilöitä itämään.

Koska kasvu on ollut mainio, astelin keittiövaaka kainalossa punnitsemaan kurpitsaani. Vaaka sekosi, koska kurpitsa painoikin jo yli 5 kg. No matkalaukkuvaaka sitten, joka punnitsee 40 kiloon asti. Kurpitsa pussiin ja painoksi tuli jo mukavat 8325g. Taputtelin kylkeen ja käärin kaverin jälleen hallaharsoon.

Olen tehnyt useasti kesäkurpitsa-sitruunahilloa, joten eiköhän tästä ainakin sitä herkkua synny. Jos sinulla on ehdottaa joku herkkusäilyke tai muu resepti, laita ihmeessä viestiä. Tästä taitaa riittää kaverille kans, terkuin Suska.

2 kommenttia:

  1. Aikamoinen jättiläinen! :D Me tehtiin omastamme piirakkaa, keittoa ja halloweenlyhty. Nyt mun kurpitsojen kasvu näyttää aika huonolta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä Miru, kyllä tästä riittää pariin kolmeen reseptiin aineksia.

      Poista