27. toukokuuta 2016

Kasvitapetille tervetuloa

Olen käyttänyt erilaisia kasviaiheisia tapetteja askartelussa ja kuvaustaustoina, mutta en toistaiseksi ole nähnyt niitä oman kodin seinäpintoina. Kunnes sain tiedotteen Boråstapeterin Scandinavian Designers II -mallistosta.

Kyseisen malliston tapetit nostavat seinille 1940-1960 -lukujen luontokuosit. Monet kuvioista on suunniteltu alun perin tekstiileihin ja astioihin. Graafisten lehtikuvioiden ohella tapeteissa näkyy heiniä, kukkia ja monenlaisena versova luonto. Ei välttämättä kovinkaan kirkkaissa väreissä ja sekös se innostikin.

       Valitsin pr-kuvista omat tapettisuosikkini, joista mille tahansa voisin sanoa tervetuloa meille :)

 
Lisbet Jobsin 1950-luvulla suunnittelema Köksväxter on selkeä kasviaiheinen tapetti, joka tuo kyllä kesäfiiliksiä kotiin ja keittiöön.

 
Arne Jacobsenin luontoaiheinen Bladranker-kuosi on luultavammin yllättänyt aikoinaan. Kukkivat köynnökset ovat parhaimmillaan hennosti väritettyinä.

 
Viola Gråstenin vuonna 1964 suunnittelema Romans on suunniteltu alun perin tekstiileihin.  Tussipiirrosmainen lehtikuvio toimii upeasti myös tapettina.


Lisbet Jobsin Aurora vuodelta 1956 on niittykukkia tulvillaan. Tällä digitaalisella kuvatapetilla tapetoitu seinä toisi kotiin juuri sopivasti kesän valoa ja energiaa.

    Tapetit ovat Easy Up -kuitutapetteja ja tulevat myyntiin Värisilmä -liikkeisiin ensi kuussa.

                                   Viikonloppua kohti ompelukoneen ääressä, terkuin Suska.

2 kommenttia:

 1. Oi, kyllä mäkin huolisin �� Alimmainen noista olis mun suosikki.
  Vähän tekis mieli olkkariin uutta tapettia pikkuhiljaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä vain vaihtelua kaipaa! myös seinäpintoihin :)

   Poista