20. toukokuuta 2016

Mosaiikkihommia marttaillassa

 
Edellisessä marttaillassa liimailtiin enimmäkseen vanhoista kaakeleista rikottuja paloja kierrätysastioihin. Hyvä hyvä, tavara liikkumaan nurkista pyörimästä.


Naiset tekivät uutta mosaiikkipintaa piharuukkuihin. Ruukkuina oli joko itse valettua betonia tai vanhoja saviruukkuja. Mosaiikkipalat olivat ylijäämäkaakeleita vuosien varrelta.

Mulla oli kirppikseltä löytynyt puutarjotin, mutta laatat ja mosaiikkipalat olivat hankintoja rautakaupasta, askartelukaupasta ja jostain halpiskaupasta. Palat liimattiin paikalleen Kiillon Kerafix -kaakeliliimalla.
Massalla palat tarttuvat alustaansa hetkessä ja sillä on helppo tasoittaa myös eripaksuisten mosaiikkipalojen korkoerot. Palojen paksuus tulee muuten näkyviin saumatessa ja osa paloista jää saumauslaastin alle.
 
Kuivata työtä yön yli ennen saumaamista. Saumaamisen vinkkejä voit lukea myös vanhasta tekstistäni, joka käsitteli mosaiikkipallojen ja munien tekemistä.  
Lopuksi maalasin tarjottimen puuosat Tikkurilan Unica Akvalla, jolloin tarjotin sopii myös ulkokäyttöön. Taitaa päätyä grilliterassille, jollen pistä kiertoon. Viikonloppuja sulle, terkuin Suska.

7 kommenttia:

 1. Upea tarjotin tuli! Minulla on myös tuollainen musta petunia ja se on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Satu! Kyllä mustassa petuniassa on jotakin aika dramaattista :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää :) Mäkin oon löytäny pienen määrän mosaiikkeja kätköistäni inventaarion myötä, jospa kesän aikaan saiain aikaseksi kokeilla jotain.

  VastaaPoista
 3. Upea tarjotin!! Minäkin olen joskus päällystänyt valamani ruukun kaakelinpalasilla ja vain hieman on kärsinyt näiden vuosien aikana. Liisa

  VastaaPoista