21. joulukuuta 2016

Kirjalahjoja pukinkonttiin

Kirja on hyvä lahja aina, joten vinkkaan hankkimaan sellaisia myös jouluksi. Vielä ehtii, ihan hyvin!

Kustannusosakeyhtiö Moreenin  valikoimista löytyi pari uutta kädentaitoaiheista kirjaa, joista on iloa pitkään. Käsityökirjat kun eivät ole vain yhden lukukerran tuttavuus, vaan löydät niistä useimmiten jatkuvasti uusia ideoita.

 
Betsan Corkhillin Virkkausterapiaa on mainio kirja heille, jotka haluavat rentoutua käsitöiden äärellä. En sanoisi sitä vaihtoehdoksi värityskirjalle, sillä kirja vie mielestäni itsensä hoitamisen astetta pidemmälle värittämiseen verrattuna. Tutkijana, fysioterapeuttina ja hyvinvointivalmentajana toiminut kirjailija on yhdistänyt kirjassaan työnsä ja käsityöharrastuksensa.


Kirja jakautuu projekteihin, joissa kussakin on sekä virkkausta että siihen valmistavia mindfulness-harjoituksia. Yksinkertaisia, toistuvia kuvioita on helppo oppia virkkaamaan. Rauhoitu, rentoudu, virkisty, meditoi.

 
Mielikuvaharjoitukset, rentoutuminen, haaveilu ja motivoituminen auttavat jaksamaan kiireisessä arjessa ja bonuksena luot kauniita ja kivoja käyttöesineitä virkaten. Kirjan kolmas luku on varattu tekniikoille, joten ei hätää, jos et osaa tai olet unohtanut jonkin silmukan synnyn.
 
Ainakin noita mandaloita ja pesulappuja ajattelin kokeilla vaikka heti joulun jälkeen, sillä en voi paketoida tätä kirjaa kenellekään. Tarvitsen sen itse!

 
Tea Ahon Huovutetut satuhahmot on hieno esimerkki siitä, ettei satua ole koskaan liikaa. Peikot, tontut, noidat, keijukaiset ja erilaiset metsän eläimet heräävät eloon huovuttajan käsissä persoonallisina ja antavat mielikuvitukselle vauhtia. Kirjan on kuvannut Susanna Ukkola ja sen graafinen ilme on Anu Toivolan käsialaa.  

 
 Hahmot tehdään märkähuovutuksella metalliverkkorungon päälle ja viimeistellään neulahuovutustekniikalla. Jokaisesta huovutustyöstä on selkeät, kuvalliset ohjeet vaiheineen.

Joulun aikaan sopivat esimerkiksi tiernapojat, joita myös tähtipojiksi kutsutaan.
 -Entisaikaan tiernapoikien keskuudessa tapeltiin nyrkit pystyssä siitä, missä mikäkin porukka sai laulaa. Nykyäänkin tiernapojat kisaavat keskenään, mutta vain laulutaidoissa, Tea Aho kirjoittaa.
 
Oletko kokeillut huovutusta? Se on tosi kivaa myös lasten kanssa, terkuin Suska.
 
Kirjat saatu arvostelukappaleina kustantajalta.
 
 

2 kommenttia:

  1. OI, tuo huovutuskirja täytyy ostaa itse, jos ei joulupukki ole ymmärtänyt minulle sitä laittaa pakettiin.=)

    VastaaPoista