Koivulan keittiössä on keitelty lahjaksi Aurinkohilloa. Raikkaan oranssissa hillossa maistuu kesä kaikkien talvisten kaneleiden, neilikoiden ynnä muiden tuttujen joulumausteiden sijaan. On siinä kyllä tähtianista, mikä myös kurkistelee jouluisin maustekaapista ja tähän se sopiikin mainiosti.
Hillossa perusaineina ovat porkkana ja appelsiini. Niillä hakusanoilla löydätkin monia versioita tästä herkusta. Oikaisin valmistuksessa sen verran, että käytin valmista porkkanasosetta, jolloin ei tarvinnut soseuttaa keitettyjä porkkanoita lainkaan. Toimii!
Aurinkohillo
1 kg porkkanasosetta
6 appelsiinia
6 dl hillosokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
4 tähtianista
Purista appelsiineista mehu ja lisää kattilaan muiden ainesten kanssa myös appelsiinien hedelmälihaa. Keitä hilloa hiljalleen 10-15 minuuttia, poista tähtianikset ja purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin.
Lisää hilloa puuron päälle, jogurttiin tai vaikka voileipäkeksien kaveriksi, nam! Tämä oli jo toinen satsi, kun jaoin ensimmäiset kavereille joulukortin sijaan. Ja pitihän sitä itsellekin saada.
Aurinkoista iltaa, terkuin Suska.
Kiitos hyvästä hilloreseptistä, sitä täytyy kokeilla.
VastaaPoistaOle hyvä vain eli makeaa joulua sinne!
PoistaNappasin talteen. Kuulostaa herkulta :)
VastaaPoistaJee, hillo sopii mainiosti myös suklaakakun väliin tuorejuuston kanssa :)
PoistaHyvä idea, aurinkoa talven keskelle:)
VastaaPoistaToivotaan että saadaan pitää valkoinen maa jouluna <3
Kiitos, jotenkin on vain niin auringon kaipuu just nyt.
PoistaKuulostaapa herkulliselta ja raikkaalta! Ihana idea tarjota ystäville oma purkillinen aurinkoa harmaan ajan keskelle. Tunnelmallista joulunaikaa Koivulaan!
VastaaPoistaKiitos Anu ja samoin sinulle ja läheisillesi ihanaa joulua!
PoistaKuulostaa ihanan raikkaalta. Kiitos ohjeesta. Pitääkin kokeilla tuota joskus. Mukavaa joulun odotusta sinne tv Liisa
VastaaPoistaHyvää oli jälleen kerran. Ihanaa joulun aikaa sullekin Liisa!
Poista