28. elokuuta 2014

Viiden minuutin pihasomiste

Syksy puskee väkisinkin, vaikka aurinko lämmittää vielä. Pihalla alkaa kellertää ja puista putoilee värikkäitä lehtiä. En taida tänäkään syksynä jaksaa haravoida, vaikka naapurin mukaan joka toinen syksy kannattaisi. Joka toinen vuosi syksyllä maahan jätetyt puiden lehdet lannoittavat maata. Joten ei muuta kuin ruohonleikkurilla yli vielä myöhään loppusyksystä.

Kesäkukat näyttävät jo surullisilta, niiden paras hehku alkaa olla ohi ainakin meidän pihalla. Vielä ei kuitenkaan ole mielestäni talvi-istutuksiin sopivien callunoiden ja havujen aika.


Sen sijaan sammal ja jäkälä sopivat pihakoristeisiin just nyt ja tietysti myöhemminkin. Muistathan, että niitä saa kerätä vain maanomistajan luvalla!

Kasvihuoneen nurkasta löytyi peltinen kerrostarjotin, jonka somistin pihalle metsän antimilla ja lähikaupan kukkakimpulla, joka oli jo palvellut kuvauksissa.

Pihlajanmarjojakin näyttää olevan tänä vuonna valtavasti. Seuraavaksi niiden kimppuun paremmalla ajalla. Joko sinä somistat pihaasi syksyyn? Terkuin Suska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti