28. huhtikuuta 2015

Jälleen Sitä parempaa soppaa

Vappumenu uunituoreesta keittokirjasta, vinkkejä nokkosen käyttöön eri tavoin kuin ennen, grillikauden virkistäjä.
Siinä ensimmäiset mietteet Mari Moilasen Sitä parempi soppa 2 - Puolikuuta nokkosesta, perunasta ei päivääkään -keittokirjasta, joka vastaa ajankohtaisiin kokkaustarpeisiin mainiosti.

Kirjapajan kustantama kirja on jatkoa viime syksynä julkaistulle suositun ruokabloggarin esikoisteokselle, joka oli hitti. Tuskin jää tämäkään huonommaksi, sillä samanlainen panostus niin ruokaan kuin sen esittelyyn jatkuu tähän vuodenaikaan sopivilla teemoilla.

 
Kustantajansa mukaan kirja jatkaa tuttua rustiikkista whole food -teemaa, tarjoillen ajankohtaan sopivia valoisan ajan herkkuja. Kirjassa on yli 100 houkuttelevaa ja persoonallista reseptiä ja upeita ruokakuvia.

Raaka-aineista tekijä on valinnut omia suosikkejaan keväästä syksyyn. Marin keittiöissä on leikitelty villiyrteillä, raparperilla, marjoilla, parsalla, fenkolilla, kaloilla, hedelmillä, speltillä ja sienillä.
Kirja antaa vinkkejä myös juhlakauteen. Raakakakkutrendi näkyy kirjan sivuilla selkeästi ja pihajuhliin löytyvät ohjeet niin grilliruoan kuin savustetun suupalan ystäville.

Sain kirjan tutkittavaksi ennen yhteisiä työkuvioita. Muutaman selailukerran jälkeen aion testata pihani ensimmäiset nokkoset nokkos-minttupestoon, keittää kuusenkerkkäsiirappia banaanipannareiden päälle, grillata parsaa ja kenties jenkkikyljystä, nauttia sen jälkeen persikkajääteetä ja ja ja ... herkutteluterkuin Suska.2 kommenttia:

  1. Nam :) Toi kuusenkerkkä siirappi kuulostaa kokeilemisen arvoiselta ja nokkosia kasvaa riittämiin saunantakana varmasti tänäkin kesänä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten poimit nokkoset äkkiä pois saunan takaa, että sinne tulee lisää tilaa kaikelle muulle, kuten vanhassa sanonnassa.

      Poista