15. heinäkuuta 2016

Diy-puutarhakaluston fiksaus suit sait suihkien

Vuosikausia ilahduttanut metallinen kahden tuolin ja pöydän pieni puutarhakalusto oli päässyt kulumaan jo niin, ettei pesu ja puunaus auttanut peittämään jälkiä.

 
Kotimainen Maston tuli apuun ja vinkkasi uudistamaan kaluston spraymaalilla.


Ennen maalausta mies hioi kaluston pinnat kauttaaltaan hienolla hiomapaperilla ja pyyhki sen jälkeen kostealla rätillä irtopölyn pois. Pelkkä puhdistus liasta ja rasvasta olisi myös riittänyt tälle kalustolle. Jos maali on lohkeillut ja pinta on jo ruosteinen, harjaa pinta siistimmäksi teräsharjalla ja puhdista sen jälkeen kostealla ennen maalausta.


Maaliksi yritys suositteli Hammer-metallimaalia, jonka ominaisuuksista voit lukea täältä.


Hammerissa on 3in1: ruosteenesto-, pohja- ja pintamaali yhdessä . Sen mainostetaan suojaavan kulumista, iskuja ja naarmuja vastaan sekä hylkivän vettä. Hieno homma, koska pienellä terassillamme kalusto joutuukin sään armoille.

Spraymaaleilla maalaaminen ei ole koskaan ollut suosikkihommaani, vaikka tykkään maalaamisesta. Sprayllä olen aina onnistunut sotkemaan enemmän kuin saanut aikaiseksi. Nyt olen kyllä suhteellisen tyytyväinen lopputulokseen, johon auttoivat hyvät ohjeet. Mastonin pikavinkit maalaamiseen löydät täältä.


Maalia tällaiseen pieneen kalustoon kului kolme spraymaalipullollista. Maalit saatu blogiyhteistyönä Maston Oy:ltä.

 
Kun sade taukoaa seuraavan kerran muutamaksi päiväksi, testaan Mastonin maaleja myös suurelle puukalustolle puutarhassamme.
 
Viikonlopun iloja kohti, terkuin Suska.
 

4 kommenttia:

 1. Olipa hyvä, että tapasimme tänään, niin löysin blogisi. Täällähän on vaikka ja mitä DIY-hommia. Ja itseasiassa tuosta sivupalkista löysin muutaman tutun kirjankin, joiden ohjeilla olen itse askarrellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa, kiva kuulla, että kirjoistani on ollut iloa. Ja niin oli mukava tavata :)

   Poista
 2. Hieno lopputulos ja näin saa taas vuosia lisää käyttöikää :) Mukavaa heinäkuuta tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sulle Liisa! Helteistä heinäkuuta olis toiveissa :)

   Poista