20. heinäkuuta 2014

Pitäjänuutisesta luettua

Tapahtumarikas viikonloppu sunnuntaissa. Perjantain yritystapahtuma Mäntyharjulla keräsi mukavasti väkeä Pitäjänuutisten paviljonkiin, jossa minäkin jututin ihmisiä aamupäivän ajan. Ilmaiseksi jaettu paikallislehti oli ilonaihe monelle lomalaiselle sekä heille, jotka eivät sitä vielä ole tilanneet. Arvontalipukkeet olivat lehden ohella osaston hittituote.Tein perjantaina ilmestyneeseen lehteen useamman jutun jo ennen lomamatkaa. Taidekeskus Salmelassa kiersin näyttelyn opastetun kierroksen mukana. Paikan historia oli minulle toki ennestään tuttu, mutta Sanna Taskisen kertomukset tämän kesän taiteilijoista ja heidän työskentelystään toivat näyttelyyn mukavasti syvyyttä. Esimerkiksi tätä Netta Tiitisen taulua katseli sen jälkeen ihan uudesta näkökulmasta.


Elokuussa kirjastolla avattava Anna hyvän kiertää -näyttelyjuttu taas kertoi muutaman ihmisen
hienosta ponnistuksesta Helsinkiin rakennettavan uuden Lastensairaalan puolesta.

Kirjastolla esitellään ensi kuussa itse tehtyjä ja yli 50 vuotta vanhoja leluja ja myydään kierrätysmateriaaleista tehtyjä nalleja sairaalan hyväksi.Mäntyharjun ympäristössä ajettiin nyt viikonloppuna Tour de Mäntyharju. Pyöräilytapahtumaa on järjestetty jo 16 kertaa ja lehteen jututin rouvaa, joka on polkenut 160 kilometrin reitin 13 kertaa. Kyllä ihmiset venyvät ihmeellisiin suorituksiin ja vielä ihan huvikseen.


Sitten ajelin Karankamäkeen tapaamaan espoolaista Mari Moilasta, joka tekee töitä myös mökillään. Henkilöstöhallinnon maailmasta yksityisyrittäjäksi siirtynyt bloggari  nauttii maaseudun rauhasta perheensä kanssa ja kehittelee uusia reseptejä Jotain maukasta -blogiinsa mökkiolosuhteissa kuin kotonaan.


Moilaselta on tulossa myös keittokirja elokuussa. "Sitä parempi soppa" sisältää blogin suosittuja reseptejä ja innostaa tekemään ruokaa yhdessä.Ja loppuun hieman tukkilaisromantiikkaa tai ainakin perinteitä. Kävin Miekankoskella  järjestetyillä uittoperinnepäivillä ja tutustuin pienellä pintaraapaisulla elinkeinon historiaan.


Ihmiset pääsivät näkemään vanhoja työtapoja puun kuorimisesta ja närelenkkien kiertämisestä aina tukilla taiteiluun koskessa. Samaan aikaan kansalaisopisto oli järjestänyt Miekankoskella tuohityökurssin, joka sopi mainiosti myös yleisötilaisuuden henkeen.

                                 Jos et saanut lehteä, lue näköislehti netistä, terkuin Suska.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti