17. heinäkuuta 2014

Terveisiä ja tuliaisia

Heippa ja terveiset Sunny Beachilta. Viikko meni tosi nopeasti ja aurinko helli meitä. Noin tuhannen vakiasukkaan paikka kuhisi ruuhkaksi asti turisteja, jotka nauttivat lomastaan Mustanmeren rannalla. Yli 100 hotellin, ravintoloiden ja basaarien työntekijät pistivät parastaan, että bilepaikkana tunnetussa lomakohteessa viihtyisivät nuorten lisäksi myös perheet.


Meidän hotelli valittiin sijainnin ohella edullisen budjetin ehdoilla. Hotellissahan käydään vain pesulla ja nukkumassa. Myös aamupala kannattaa sisällyttää hintaan, sillä sen voimalla jaksaa makoilla rannalla jo pitkään.

Vanha mikä vanha, mutta kun olin saanut tällä vuosituhannella olevan patjan sänkyyni ja päässyt pois jumiutuneesta hissistä, niin ihan hyvin kelpasi. Hotellihan sijaitsi rannalla, jota riitti noin kahdeksan kilometriä!


Viikon aikana teimme jopa kaksi retkeä. Yhtenä päivänä raahasin nuoret 9000 vuotta vanhaan
Nessebariin, joka sijaitsee lähellä Sunny Beachia. Unescon maailmaperintöluettelosta löytyvän paikan rauniot olivat puhuttelevia, mutta itse innostuin enemmän kalastusveneistä, ihanista ravintoloista ja hotelleista meren sylissä.

Myös Nessebarissa kaivelimme rantahiekkaa taskuihin ja etsimme kauniita simpukoita tuleviin askarteluihin. 
Eniten lapset odottivat kuitenkin ostosretkeä Burgasiin, joka on Bulgarian neljänneksi suurin kaupunki. Lähdimme lopulta Finnmatkojen retkelle, laiska matkanjärjestäjä kun olin.
Ensin kaupungille ja sitten uuteen ostoskeskukseen. Mietin miksi lapseni haluavat samoihin kauppoihin, joista osa löytyy läheltä kotiakin, mutta hintataso hurmasi hieman minutkin.


Ehkä voisin ostaa jotakin itsellekin, vaikka uusien vaatteiden tarvetta ei oikeasti ollut. Mutta jotakin kesäistä, mustavalkoisena tietenkin. Hattu päätynee pihahommista kasvihuoneen seinälle, mutta trikoille ja hihattomalle löytyy useampi käyttötarkoitus.


Eläinkuosit ovat aina olleet suosikkejani ja taas kerran ne ovat olleet muodissa. Mustat tiukat farkut ovat perusvaate moneen tilanteeseen ja asusteeksi valitsin Zaran alesta sandaalit 12 eurolla.No hei, eihän vanhalla kenkäfriikillä voi olla koskaan liikaa kenkiä. Tytär ei löytänyt haluamiaan mustia sandaaleja, mutta äiti nappasi mukaan yhdet. Hinta yhtä huimaava kuin turkooseilla. Ja sitten olisi tietysti voinut ostaa vielä tennareita ja varvastossuja ja...


                                                                        Terkuin Suska                                            


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti