Kuva-arkistoista löytyi työjuttuun liittyviä kuvia viime kesältä, joten ohessa vinkkejä rapujuhlien järjestäjille.
Askartele paikkakortit serviettirenkaiksi kuviopahvista tai muovitableteista. Leikkaa kuvio ja remmi, yhdistä haaraniitillä ja kirjoita kestävällä tussilla kutsuvieraan nimi ravun kylkeen.
Kotimaisissa täplä- tai jokiravuissa riittää enemmän
syötävää kuin ulkomaisissa pakasteravuissa. Varaa rapuja jokaiselle
ruokailijalle noin 15 kappaletta, jos ravut ovat illan pääruokana. Lisää
keitinveteen karkeaa merisuolaa. Jos
vettä on 5 l, lisää joukkoon 2 dl suolaa, 5 sokeripalaa ja kruunutilliä
varsineen.
Upota ravut yksitellen kiehuvaan veteen ja tarkista, että kaikki kaverit ovat pinnan alla. Keitä rapuja 6-8 minuuttia koosta riippuen. Laske aika siitä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Anna keitinveden ja rapujen jäähtyä kattilassa ja siirrä kattila kylmään. Ravut saavat maustua 8-12 tuntia. Valuta ennen tarjoilua. Aloita rapujen syöminen avaamalla niiden sakset ja irrota sen jälkeen pyrstö irti keskiruumiista. Selkäpanssarin alta löytyy kellertävää rapuvoita ja sitten onkin lihaisan pyrstön vuoro.
Nam! Iloa rapujuhlien järjestämiseen, terkuin Suska.
Me ollaan viikko oleskeltu vuokramökillä Asikkalassa ja tänään pidettiin rapujuhlia :D Sunnuntaina palaillaan kotiin ja sit on loma pidetty !
VastaaPoistaNo voi, et ehtinyt tänne käymään lomalla. Joku viikonloppu sitten?
VastaaPoista