27. heinäkuuta 2014

Puuta ja vähän muuta asuntomessuilla

Perjantaina käytiin miehen kanssa Jyväskylässä asuntomessuilla. Yhden työhomman ohella oli mukava katsella tämän hetken suuntauksia niin rakentamisessa kuin sisustamisessa. Yksilölliset valinnat erottuvat aina joukosta, vaikka monet talot hukkuivat myös massaan. No ihan jokaiseen kohteeseen en jaksanut siinä helteessä edes mennä.

Pikku hiljaa on päästy eroon siitä kodin valkoisesta yleisilmeestä ja monenkirjavat värisävyt ovat mukautuneet sisustuksiin niin pintamateriaaleissa, huonekaluissa kuin tekstiileissäkin. Puupinnat, varsinkin vaaleat sellaiset näyttivät ihme kyllä hyviltä, vaikka eiväthän ne kovin kauan juuri sen värisinä pysy. Toisaalta myös mustaksi käsitelty puu näytti upealta ja antoi tilaan tiettyä syvyyttä.

Meidän suosikkeja olivat kursailematon Älvsbytalon puutalo, jonka musta ulkovuoraus sai piristystä punaisista ovista ja ikkunakarmeista. Neljälle suunniteltu 131 m2 viidessä huoneessa ja kahdessa kerroksessa oli selkeä ja kodikkaan käytännöllinen. Talo oli aika lailla kuin tähän päivään päivitetty Koivulamme avarampana ja modernimpana.
Jos nyt saisin rahaa rakentamiseen, saattaisi tontillemme kohota Kannustalon Lato. Kyllä se avaruus ja valoisuus yhdessä kerroksessa tuntui niin hyvältä. 4h ja k, huoneistoala 122,5 m2 riittäisi mainiosti. Helena Karihtalan tyylikäs sisustus sai tietenkin plussaa, mutta kyllä se talo näyttäisi Varpasen kylässä meidänkin huonekaluilla ja sisustusmaulla tosi hyvältä.

DIY-ihminen katseli messuja tietenkin myös sillä silmällä, mitä pystyisi itse tekemään ammattilaisten suosimista sisustuksista.


Lankuista tehdyn tarjoilualustan olen jo tehnytkin keskelle pöytää ja koko pöydän mittaiseksi.Sohva- ja sivupöytiä voi nikkaroida vesivanerista tehdyn rungon päälle raakalaudasta. Fillarit alla lisäävät pöytiin ilmettä.


Vaneri sopii huonekaluihinkin. Pöydässä on mainio jalkaratkaisu. Seinillä puun kirjavuutta ilman peittävää sävytystä.

                       Hieno kokonaisuus syntyy kolmen kehyksen sisälle kiinnitetyistä oksista.


                          Pienelle kaverille tuoli mittojen mukaan ja samalla hinnalla naulakko.


             Aaltoileva seinäpanelointi on sekä uuden että klassisen näköinen. Vaalea puu on kaunis. Tällaista on tietenkin vaikeampi itse toteuttaa, mutta ilman aaltoja kenties.

 
                                           Puuseinältä näyttävä tapetti on hauska,RTV.


Terassille sopivat erilaiset vaneripinnat hyvin ja varsinkin tummana ne kiinnostavat ja muodostavat hyvän taustan värikkäille Marimekon kankaille.

Ja sitten vain haaveilemaan. Itse lähtisin liikkeelle uusista tekstiileistä, jotka muuttavat kodin ilmettä helposti ja pientäkin pintaremonttia edullisemmin. Valoa ja väriä, terkuin Suska. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti