20. maaliskuuta 2015

Munat myöhässäÄlä mieti, miksi esittelen jo nyt betonista tehtyjä pääsiäismunia. Toivoisin todella niiden olevan valmiita betonisia eikä märkiä savisia koristemunia.
En aloittanut hommia taaskaan tarpeeksi ajoissa, joten munat eivät ehtineet kuivua eiliseen raakapolttoon. Ja kun kansalaisopiston keramiikkaryhmä kokoontuu kerran viikossa, on ensi viikolla lasituspolton vuoro. Seuraavalla viikolla juhlitaankin sitten pääsiäistä, pöh! Olihan se kipsimuotti tuolla olohuoneen nurkassa jo odottanut, mutta kun en saanut itseäni aikaisemmin liikkeelle.
No nyt on sitten aikaa miettiä, kuinka lasitan tai mitä nyt haluankin tehdä näille harmaasta savesta muotoilemilleni koristeille. Ehkä voisin viedä ne kesäksi kasvihuoneeseen tai tehdä puutarhaan niille risupesän. Muuten on vaarassa käydä niin, etten löydä niitä vuoden päästä, kuten ystäväni arveli.

Mutta nyt pitää keksiä pääsiäispöytään jotakin muuta. Iloa viikonloppuusi, terkuin Suska.

12 kommenttia:

 1. Hienot! Miten sait tuon "rosoisen" pinnan tehtyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Satu, hennompi kuvio on muoviliinasta ja muut pitsiliinoilla.

   Poista
 2. Voi ei, miten taas ihania luomuksia sinulta Suska! Et kai noita ainakaan ulos raaski viedä. Mukavaa viikonloppua sinullekin. Liisa

  VastaaPoista
 3. Niin kovin kauniita myöhäismunia! :)

  VastaaPoista
 4. Todella hienoja. Ootko itse tehnyt muotin vai ostanut valmiin? Ja mistä? Käyn itse keramiikassa, voisin kokeilla, mutta tuskin olen noin taitava ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei ole oma muotti, opettajan tai opiston. Kipsistä voisit tehdä muotin, jos on sellaisesta kokemusta. Tai sitten kokeilla munanpuolikkaiden tekemistä jonkin askartelukaupasta saatavan pahvisen tai muovisen munan avulla ja liittää pienen kuivatuksen jälkeen yhteen, kun pysyvät jo muodossaan.

   Poista
 5. Ihanat, kyllä pitsiliinoista on moneksi! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, juuri maanantaina painoin liinoilla kuvioita pellavaan ja seuraavaksi saveen.

   Poista
 6. Kyllä ovat kauniita, ilman lasitustakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mjohanna, noin ne ovat betonimunien näköisiä ja betonikin on hieno matsku.

   Poista