12. huhtikuuta 2015

Koivulan keramiikkaa

Nyt voin kattaa pöydän myös omatekemillä keittolautasilla Arabian ja muiden kauniiden astioiden ohella. Pari kertaa olen näitä lautasia tehnyt ja toisella kerralla onnisti.
Jaksoin kuunnella opettajaa ja valita tarkoitukseen sopivan saven. Ensin yritin tehdä lautasia tummanruskeasta karkeasta savesta, joka sopii paremmin vaikka patsaiden rakentamiseen. Muoto onnistui hyvin, mutta savi imi kaiken lasitteen sisuksiinsa.


 
Kattauksen tein yhdistämällä omani Arabian 24h Avec -lautasiin. Lasitteen farkunsiniset pilkut kokosivat astiat kavereiksi keskenään.
 
Aterian lisukkeiden tarjoiluastioina on tällä kertaa Teemaa ja Oivaa vaaleansinisten kaakeleiden päällä, jotka olin saanut tuttavalta askarteluja varten.
 

 
Pöytäkoristeena yksinkertainen kimppu rosmariinia, timjamia ja perunanarsissin kukkia. Ja sitten syömään, terkuin Suska.
   


12 kommenttia:

  1. Onpa ihanat lautaset ja vielä itse tehdyt. Ihanaa!!! Ja tuo signeeraus kruunaa lautasen. terkuin Liisa

    VastaaPoista
  2. En uskonut sanovani näin enään ikinä sinisestä väristä, mutta nuo ovat kauniit, ihana kattaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Näistäkin lautasista piti tulla keltaiset tai mustat, mutta sitten näin tuon pilkkulasitteen ja muistin vanhat 24h Avecit...

      Poista
  3. Upea kattaus! Ja aivan uniikki. Itse tehdyt lautaset sopivat tosi hyvin teollisten kanssa! Muutenkin mun mielestä on kivaa, kun nykyään voi yhdistää erilaisia astiasarjoja ihan surutta keskenään ja saada koko ajan uudistuvia kattauksia.

    VastaaPoista
  4. Tosi kauniit lautaset ja mikä parasta uniikit !!! Sopii hyvin tuohon kattaukseen ja varmasti osaat soveltaa niitä myös monenlaisiin muihinkin kattaus tunnelmiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta! Sanovat sinisen ja vihreän olevan taas pinnalla myös sisustuksessa, joten kesäisiä kattauksia on luvassa täälläkin.

      Poista
  5. Onpas kivan näköisiä!
    Ja onnea, voitit pääsyliput Lahden messuille, laitatko postia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain kovasti kehuista ja arpaonnesta, s.postia lähetetty!

      Poista
  6. Auauauuuuuuuu!
    Hyvältä näyttää ja vielä paremmalta kattauksen osana - kuin uunihuoneen ryysiksessä.
    Kiva kattoa ajan kanssa näin jälkikäteen.

    VastaaPoista