26. joulukuuta 2016

Herkkulahjoista kiitos!

Niin joulupukki kuin läheiset ja ystävät olivat kovin anteliaita tänä jouluna. Ihania lahjoja, joista osa maistuvia herkkuja.

 On saatu maistella tyttären tuliaisia Englannista niin teen kuin hillojen muodossa. Ystäväni Merja taikoi taas useita herkullisia lahjoja, joista muun muassa siemennäkkäri, viikunahillo ja aurasinappi pystyvät aiheuttamaan riippuvuutta.


Siemennäkkärin ohjeita on tarjolla valtavasti, joten on tietenkin makuasia, mitä taikinaan sekoittaa. Tällaiset ainekset löytyivät Gluteeniton muumimamma -blogista ja täsmäsivät Merjan lähettämään reseptiin.

                                                               Siemennäkkäri

                                                             2 dl maissijauhoja
                                                             3/4 dl auringonkukansiemeniä
                                                             1/2 dl pellavansiemeniä
                                                             1/2 dl seesaminsiemeniä
                                                             1/2 dl kurpitsansiemeniä
                                                             2 1/2 dl kiehuvaa vettä
                                                             1/2 dl oliiviöljyä
                                                             sormisuolaa

Sekoita ensin kuivat aineet ja seuraavaksi vesi sekä öljy joukkoon. Kaada taikina pellille. Painele taikina käsin tai kauli kahden leivinpaperin välissä uunipellin kokoiseksi. Ripottele päälle suolaa. Leikkaa halutessasi valmiiksi paloiksi. Paista 150 asteessa kiertoilmauunissa tai 170 asteessa tavallisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä ja nauti.
                               
Viikunahillon perusasiat kaivoin Kotikokki.net -sivustolta, mutta siinä sama juttu, että niin monta ohjetta kuin tekijää. No ei kait nyt ihan, mutta sinne päin. Merjan reseptiä kyselen sitten, kun seuraavan kerran innostun itse tätä hilloa tekemään.

                                                                    Viikunahillo

                                                            1/2 kg tuoreita viikunoita
                                                            1/2 dl rypälemehua tai punaviiniä
                                                            4 dl hillosokeria

Lohko viikunat kattilaan, lisää mehu. Kiehauta, lisää hillosokeri ja keittele noin 10 minuuttia. Soseuta ja purkita.

Mukavaa joululoman jatkoa, jos niin onnekas olet. Itsellä on jo huomenna hieman työasioita, mutta mukavia sellaisia eikä kiirettä, terkuin Suska.



2 kommenttia:

  1. Ihanan maistuvia lahjoja olet saanut. Siemennäkkäri on niin hyvää. - Hyvää loppuvuotta sinulle!

    VastaaPoista