23. kesäkuuta 2014

Kirppislöydöistä väriä elämään

Kun Mäntyharjulla on kerran kesässä suuret markkinat, on todella sääli, että silloin sataa kuten tänään. Harmaassa säässä löysin markkinoilta vain kirsikoita, mansikoita ja lakua.
Sen sijaan paikalliselta Mäntykirppikseltä löytyy useimmiten jotakin. Tänään löysin sitä kaipaamaani auringonpaistetta vaaleankeltaisen sängynpeitteen muodossa. Peitto oli osittain kulunut, joten teen siitä tilkkupeiton paloja. Mietin jo vihreän ja keltaisen raikkaita sävyjä.
Arjan kirppikseltä on tarttunut useinkin mukaan myös vanhoja kanavatöitä. Syytän siitä isoäitiäni Marttaa, joka oli aikoinaan kova käsityöihminen.


Hän teki esimerkiksi kanavatöitä, joita jostakin syystä halusin itselleni myös perinnönjaossa. Valmiita töitä oli vaikka kuinka monta, joista muutaman kehystytin kotiin lasteni huoneisiin, kun he olivat pieniä. Tämä pupu on ehdoton suosikkini.


Mitä sitten teen näillä kirppislöydöillä? Aina kyllä keksin jotakin uutta, mitä mukamas tarvitsen vinkiksi muillekin. Tyynyjä, kasseja, tilkkupeiton paloja, kirjan tai rasian kansia. Kotona on paljon kohteita, joita voi koristella joskus jopa hullunkurisilla tekstiilitöillä.
Eihän tämäkään kuninkaallinen aihe sovi minnekään varsinkaan tällä värityksellä, mutta ehkäpä sittenkin.Tämän tyynyn kokosin useista kangaspaloista ja keskelle yhdistin pienen kanavatyön. Kukka-aiheet sopivat aina sohvatyynyihin. Värityksessä yhdistyvät neutraalit sävyt ja kesäkukkien raikkaus.


Kukka-aiheilla jatkoin myös pieneen kesäkassiin, jonka takakappale ja vuori ovat vihreää sileää samettia. Kassin kokoaminen on helppoa: ompele etu- ja takakappaleet pussiksi ja tee samoin vuorikankaalle. Aseta pussit sisäkkäin. Tee bambukahvoja varten sametista suikaleet, joilla kiinnität kahvat kassiin samalla, kun päärmäät kassin suuaukon.


                Oravaa esittävän käsityön ompelin torkkupeiton päälle ja koristelin napeilla.


Leppäkerttu lensi tuolin istuinosan pehmusteeseen. Ei sen punaisen sametin käyttö tarvitse niin juhlavaa olla.Ja sitten ovat vielä esimerkiksi nämä auringonkukat ja linnut, joita löytyy myös omalta pihalta. Tai oikeastaan auringonkukkien alut näyttävät perunamaan reunustalla aika onnettomilta, joten jotakin tästäkin taulusta on tehtävä. Voisitko antaa vinkkejä mitä?

                        Värikylvyn sait nyt ainakin, jos et ihan aurinkoa, terkuin Suska.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti