15. kesäkuuta 2014

Kranssitarpeet omalta pihalta

Pihakierroksella huomasin, kuinka syreenin ja ruohosipulin kukkien sävyt ovat lähellä toisiaan. Aika hempeitä laventelinliloja. Hempeily ottaa valtaansa aika harvakseltaan, mutta olkoon menneeksi. Voisihan noista sävyistä hakea ideaa kesäiselle ovikranssille.  Niistä tarvikkeista, mitä omalta pihalta löytyisi.


                                               Koiranputkesta tykkään, se on kuin pitsiä.


                                           Saniaisista kranssiin tulee aina tarpeellista vihreää.


                                                     Syreeni kukkii hienosti vielä hetken.


                                          Ruohosipulin palleroiset kukinnot sopivat joukkoon.


     Ja sitten vielä hieman heiniä ja pyöreän kranssin pohjarengas parista pajunvarresta kierittämällä.


                                Tee valitsemistasi kasveista pieniä kimppuja kasveja vaihdellen.


Kiinnitä kasvikimput yksi kerrallaan kietomalla metallilankaa pari kertaa kasvien ja pohjarenkaan ympärille. Kiinnitä uusi kimppu hieman edellisen varsien päälle niin, ettei metallilanka jää näkyviin.


Kiinnitä kimppuja hieman limittäin ja lomittain toisiinsa nähden, jolloin kranssista tulee paksumpi. Ensin pohjarenkaan sisäkehälle, sitten keskemmälle ja seuraavaksi ulkokehälle.


Täytä koko rengas kasvinipuilla, tarkista muoto ja ripusta valmis kranssi oveen tai ikkunaan. Hieno koriste toivottaa tervetulleeksi kotiin tai juhliin ja ilahduttaa varmasti.


Varjoisassa paikassa kranssi kestää hieman pidempään kuin auringossa, jossa se kuivahtaa aika nopeasti. Voi pidentää koristeen ikää sumuttelemalla siihen vettä.


Kun sitten innostut kasveilla taiteilusta, kokeileppa seuraavaksi tätä. Vanhan puutarhamessukuvan mallilla teet upean oleskelunurkkauksen erilaisiin kesähuoneisiin. Aika hieno tausta vaikka juhlakuville.

                                                                     Terkuin Suska
4 kommenttia:

 1. Tulipa kranssista kaunis !!! Välillä ei kyl muista hyödyntää sitä mitä itseltä löytyy vaan haikailee kaikkee muuta, kiitti vinkistä ;) Ihastuttava tuo messukuva myös ,siin on kyl ideaa !

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tänään on satanut rakeita, joten nähtäväksi jää, mitä kukkia seuraavaan kranssiin on enää tarjolla.

  VastaaPoista
 3. Tulin justiinsa kotia olin lomailemassa sateisessa Suomessa. Kukkiihan se kesä sateellakin, tosi kaunis kranssi. Odotetaan kyllä sitä vielä löytyy materiaalia luonnosta kesäkuukausina erinlaista
  Kati-täti

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kati-täti. Tänään aukesivat ensimmäiset pionit pihallani. Valkoiset kerratut aloittivat kukkapenkin ilotulituksen. Niistä ei kransseja tehdä, mutta maljakkoon poimin kukkia keittiön pöydälle, koska ikkunasta ei ole näkymää pionipenkkiin.

  VastaaPoista