17. kesäkuuta 2014

Vanhasta uutta Maalla-lehdessä

Tänään postissa tullut uusi Maalla-lehti on paitsi tuhti lukupaketti kesän vietosta, myös Kalajoen loma-asuntomessujen kohteiden esittelijä.


Kesäkotien lisäksi lehdessä on useita lukujuttuja, perinteistä trendeihin. Mainostaa pitää tietenkin myös omia juttuja: Ensin Ritva Tuomen tekemiä ihania kukkakimppuja hyötytarhan kasveista. Lue lehdestä, mistä kasveista Ritva sitoi kimppuja ja kransseja, joita voi haistella, maistella ja kuivata.


Sitten puutarhan istuimiin. Kansituolit ovat vainonneet mua vuosia. Silloin kun niitä oli kaikkialla, en sellaisia halunnut. Muutaman vuoden ajan kansituolit olivat pihasisustamisessa hieman taustalla ja nyt taas ajankohtaisempia. No sellaiset piti uudistaa ja vinkata asiasta muillekin.


Eipä meinannut löytyä vanhoja risoja tuoleja mistään. Ei kirpparilta eikä tori.fi -sivustolta. No sitten ystäväni Merja soitti löytäneensä tuolit käytöstä poistetun roskiksen luota lähikunnasta, joten pääsin kuin pääsinkin jutun tekoon.
Uudistettujen tuolien kangas on Ikean napakkaa sisustuskangasta. Eurokankaassa myydään veneilyynkin mainostettua kangasta, jossa on likaa ja kosteutta hylkivä käsittely. Ohjeet tuolien kunnostukseen näet lehdestä.


Perinteinen lautakeinu tippui vuosikausien jälkeen pihakoivusta, kun sen naru kului poikki. Onneksi se olin minä, joka silloin keinui, eivätkä pienet sukulaislapset.
Seuraavaksi piti saada parikeinu, jossa voisi istua miehen kanssa ja haaveilla kesäyössä.
Sellainen syntyi suhteellisen vaivattomasti vanhasta puutarhapenkistä.


Suurin työ oli virittää koivun oksalle uudet narut, sillä pihamme suojeluspuu ei ole ihan viime vuosina istutettu.


Mieleinen lopputulos ja ohjeet sen toteuttamiseen löytyvät Maalla-lehdestä.
Kokeile sinäkin, mitä vanhoista pihakalusteista voisi pienellä vaivalla kuoriutua. Värejäkin voisi kokeilla reippaasti. Hieman jäi kaivelemaan, etten maalannut kansituolien runkoja vihreällä ja valinnut kankaaksi maalauksellista kukkakuosia, jossa on kaikkia ihanan kirkkaita värisävyjä.


                                     No seuraavat tuolit sitten sellaisiksi, terkuin Suska.
4 kommenttia:

 1. Multa olis kans löytynyt tollaset tuolit ;) Mies on niitä kyselly että millhän vuosikymmenellä ne korjaantuu...kun en oo antanu lupaa laittaa niitä saunan uuniin, kankaitakin on tullu ostettua useampaa kuosia aina uuden kesän mukaan. No , ehkä mä nyt sun innoittamana otan itteeni niskasta kiinni !

  VastaaPoista
 2. Hyvä hyvä Riitta, nyt vain tuolien kimppuun, olen jo tulossa katsomaan niitä.

  VastaaPoista
 3. Toi keinu on ihana! Harmi, ettei meidän pihalla ole yhtään tuollaista puuta, johon sen saisi roikkumaan - ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen, nyyh. Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Lämpöisiä ajatuksia ja toiveita aurinkoisesta juhannuksesta!

  VastaaPoista