28. syyskuuta 2014

Herkkukirjoja bloggareilta

Kun lapset on palautettu maailmalle, on aikaa viettää sunnuntai-ilta ihanan harrastuksen, kirjojen parissa. Ei paksujen elämänkertojen, lennokkaiden novellikokoelmien tai riipaisevan runouden, vaan ihanien tietokirjojen parissa, joita itsekin olen muutaman tehnyt.

Nyt jäin haaveilemaan keittokirjojen äärelle. Kuten saatat jo aikaisempien tekstieni perusteella arvata, kuvalla on minulle suuri merkitys.


Ohessa kaksi tänä vuonna julkaistua keittokirjaa, jotka ovat paitsi täynnä herkullisia reseptejä, myös niin kauniita visuaaliselta ilmeeltään.
Onnistunut kuvahan on monesta pienestä jutusta kiinni, mutta tunnelmasta ei ole näissä opuksissa tingitty. Ruokablogien pitäjillä kun on tämäkin puoli hanskassa.


                                           Sitä parempi soppa - mitä yhdessä kokataan

                                                   Mari Moilanen ja Kirjapaja 2014

Minulla oli ilo tutustua Jotain maukasta -blogin Mari Moilaseen kesällä, kun tein hänestä juttua Pitäjänuutisiin. Mari kokkasi mökillään lukijoille lohinyyttejä ja kertoi tulevasta kirjastaan. Olen selaillut kirjaa jo monesti ja kokkaillutkin, mutta siitä kerron muualla myöhemmin.
Kuvien tunnelma on upea ja hauska idea on ollut jakaa kirjan sisältö ruokien värien mukaan. Ja mukana suloinen Lulu-tytär kertomassa lapsille sopivista keittiöhommista, sillä teemanahan kirjassa on yhdessä kokkaaminen. Ei muuta kuin keittiöön koko perheen voimin tämän kirjan kanssa.

Sitten kävin eräänä lauantaina tyttöjen kanssa kirjastossa ja mukaan tarttui Katukeittiö - parempaa roskaruokaa, jonka laina-aikaa olen uusinut jo kait kahdesti eli seuraavaksi hankin sen myös omaksi.


                                                   Katukeittiö - parempaa roskaruokaa

                                                   Jenni Häyrinen ja Readme.fi 2014

Liemessä-blogin pitäjä kertoo kirjansa alkusanoissa ruokafilosofiastaan, joka on tehdä yksinkertaista, hyvää ruokaa hyvistä raaka-aineista. Hänen bloginsa ja kirjan ajatuksena on saada ihmiset innostumaan ruoanlaitosta ja tekemään ruokaa itse ja yhdessä. Syömään parempaa (roska)ruokaa. Innoittaja kirjaan löytyi läheltä, oma isoäiti, joka piti Mummon grilliä.
Sisältö vie burgereiden ja pizzojen ohella ympäri maailmaa mausteita, lisukkeita ja jälkkäreitä unohtamatta.


                            Voi vitsi kun näyttävät hyviltä, kannattaa testata, terkuin Suska.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti