7. syyskuuta 2014

Koulumuistoja seinälle

Lapsen muuttorumbassa olen itsekin penkonut laatikoita ullakolla ja ihmetellyt kaikkea ylimääräistä rompetta. Paljon on turhaa tavaraa, joka päätyy vielä nuotioon tai lahjoitettavaksi, mutta paljon on myös hauskoja muistoja erilaisista elämänvaiheista.

Esimerkiksi koulutodistuksiani en ole löytänyt mistään moneen vuoteen, vaikka lasten kanssa niitä olisi ollut useastikin kiva vertailla. Nyt voin vain huijata itseäni ja heitä, että hyviä ne todistukset varmaankin olivat.

Sen sijaan yhdestä laatikosta löytyi Kouvolan käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen yrityslinjan kaavaopin piirustuksia, joten 90-luvun alkupuolen mitoillani olevia vaatteiden kaavoja olisi edullisesti tarjolla, hah.
Samassa laatikossa oli myös kolme kuvallisen viestinnän harjoitusta vuodelta 1990. Ihanaa, mustavalkoista. Varastosta löytyi myös sopivat kehykset parille työlle, joten bändin pojat jäivät odottamaan vuoroaan ja naiset pääsivät hetkeksi seinälle.

Pienen olohuoneen seinillä vaihtuvat taulut ja julisteet suhteellisen säännöllisesti. Nyt en halunnut luopua mistään, joten naiset päätyivät kirjakaapin päätyyn. Siellä niiden hieman vääristyneitä mittasuhteita voi katsella sivusilmällä ja muistella mukavaa opiskeluvuotta Laajasalossa.                                                Värikästä sunnuntai-iltaa, terkuin Suska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti