31. lokakuuta 2014

Naamioleikkejä

Hurja Halloween koittaa, juhlitko sinä? Itsellä on ollut tapana koristella kotia ja puutarhaa varsinkin silloin, kun lapset olivat pieniä. Joskus on järjestetty noitamaisia lastenjuhlia, joskus pidetty naamiaisia aikuisten kesken. Kivaa on ollut sekä kissana että saparopäisenä koulutyttönä.

Aina olen kuitenkin haaveillut suuren luokan naamiaisjuhlista, sellaisista, mitä olen nähnyt vain elokuvissa. Olen jo askarrellut kässäkavereiden kanssa taiteen perusopetuksessa sellaisen naamarinkin, jos kutsu joskus kolahtaa postilaatikkoon. Ohessa ohjeet sinullekin.

                                                               

Tarvitset suojamuovia, kipsinauhaa, vesiastian, maalia ja pensselin, liimaa, pitsiliinan, hiomapaperia, sakset, askarteluveitsen, helmiä, paljetteja, kimalleliimaa ja höyheniä.


 
Jos haluat naamion sopivan täydellisesti itsellesi, heittäydy malliksi ja anna kaverin muotoilla kostutettu kipsinauha muovikelmulla suojatuille kasvoillesi.

 
Kun naamio on kuivunut, voit leikata sen reunat tasaisiksi, muotoilla silmäaukot haluamaasi muotoon ja hioa kaikki reunat hienolla hiomapaperilla.

 
Maalaa naamio pariin kertaan. Käytin kiiltävää huonekalumaalia, mutta yhtä hyvin toimivat askartelukaupoista saatavat akryylimaalit.                Liimaa pitsiliina, leikkaa ylimääräinen pois yläreunasta ja maalaa päältä. Kuivata.

 
Koristele kimalleliimalla, joka kiinnittää samalla helmet ja paljetit. Liimaa höyheniä naamion yläreunaan nurjalle.Mieti kiinnitys. Onko se keppi naamion sivussa vai silkkinauha, jonka solmit pään ympäri. Sitten vain juhlapuku päälle, kajalia silmiin ja menoksi.

Toistaiseksi oma naamioni on menossa kasvihuoneen koristeeksi, kun ehdimme kuopuksen kanssa kaivertamaan kurpitsoista lyhtyjä ja koristelemaan puutarhaan hieman Halloweenin tunnelmaa. Että se juhlista tällä kertaa, terkuin Suska.

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Miru! Naamioita oli niin hauska tehdä, kun jokainen teki todella erilaisia.

   Poista
 2. Upea naamiosi! Tuli mukavat muistot mieleen. Yksi mielenkiintoisimmista projekteistamme. Olisipa tosiaan joskus juhlat, joissa voisi piiloutua naamion taa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos mjohanna ja Päivi mukavista kommenteista. Ehkä me sitten ensi vuonna juhlitaan.

  VastaaPoista