Tyttäreni totesi, ettei oikein ole leivonta- vaan ruoanlaittotyyppiä, joten mittaaminen, sekoittaminen tai mikä tahansa muu kuin vatkaaminen sopisi hänelle paremmin.
Olin hakenut pakkasesta rasiallisen mustikoita, mutta kun kippasin marjat taikinaan, totuus paljastui. Taikinaan tulikin lisättyä mustia viinimarjoja, joiden päällä oli vain pikkuruinen ripaus sokeria. No mutta hyvä, torjutaan nyt sitten syysflunssaa vaikka näin.
Ja loppujen lopuksi kuppikakut maistuivat herkullisilta. Makean taikinan ja kirpakan marjan yhdistelmä olikin onnistunut. Mies kyllä ihmetteli sitä aluksi ja lisäsi ensimmäisen puraisun jälkeen kakun päälle sokeria, mutta kehui jo tänään makujen tasaantuneen hänellekin mieluisiksi.
Joten tässä vahinkoherkun ohje sinullekin, jos haluat kokeilla:
Mustaherukkaiset kuppikakut
20 kpl
4 munaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
1 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
mustaherukoita
2 tl perunajauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini ja lisää siihen maito. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää näitä kahta seosta vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita perunajauhot mustaherukoihin ja lisää taikinaan. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
Maukasta sunnuntai-iltaa, terkuin Suska.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti