7. joulukuuta 2014

2.adventin tyrniglögit ja DIY-lasinsuojatNiin se toinen adventti on jo käsillä. Eilen katselimme ystävien kanssa juhlapukuja telkkarista, herkuttelimme ja maistelimme glögiä. Tällä kertaa testissä oli ihan paikallinen Heilukankaan Tyrniglögi Mäntyharjulta. Etiketti mainostaa terveyttä ja elinvoimaa tyrnistä.
Glögissä on tyrnitäysmehun ohella vettä ja sokeria sekä mausteina kanelia, kardemummaa, neilikkaa ja pomeranssinkuorta. Tämä glögi on jo vuosia ollut oma suosikkini, mutta mitä sanoi ystäväni?

-Ihan raakana tyrni maistuu tosi voimakkaasti, mutta kun sekaan laittaa lorauksen kossua, maut ovat paremmin tasapainossa ja joulumausteetkin maistuvat hyvin.

Joten aikuisempaan makuun sekaan voi laittaa jotakin kirkasta, kuten juoma ravintoloissa tarjoillaan. Heilukankaan tyrniglögiä löydät ruokakauppojen ohella monilta markkinoilta ja tapahtumista. Kurkkaa facesta nimellä Heilukankaan tyrni.


Jos et omista erikseen glögilaseja, testaa ensin tavallisten juomalasien kuumuuden kesto. Kun laitat lasiin lusikan ja kaadat kuuman juoman perään, lusikka tasaa lämpötilaeroja ja lasi kestää paremmin. En tiedä pitääkö oikeasti paikkansa, mutta näin kokeilen aina, jos en ole lasiastiasta varma.


Tee juomalaseihin pannat huopalevystä, niin kuuma juoma ei polta sormia. Reiìtä huopakaitale ja kiinnitä narulla lasin ympärille. Itse koristelin suojat tuohesta ompelemillani koristeilla, joiden muoto löytyi piparimuoteista. Leikkaa kaksi samanlaista kuviota ja ompele ompelukoneella yhteen niin, että ripustusnaru jää väliin. Tuohen pitää olla kosteaa, ettei se halkeile ommellessa.

Koristeeksi leimailin FinnStamperin leimasimilla jouluisen toivotuksen. Koska kuviot ovat kaikki erilaisia, niiden avulla jokainen tunnistaa oman lasinsa...ehkä.
Samalla idealla voit tehdä myös paikkakortteja, kun leimailet tuohiin kirjainleimasimilla vieraiden nimet.
 
Kokeile tuohikoristeita myös kuuseen tai pakettikorteiksi. Rentoa sunnuntaita, terkuin Suska.

2 kommenttia:

  1. Onpas kauniit kattaukset Ja noi suomi piparit kruunaa koko jutun :) Tota glögiä on meilläkin parina jouluna nautittu

    VastaaPoista
  2. Kiitos Riitta. Kun laitoin kuvia koneelle, tuli mieleen, että pipariin olisi voinut piirtää sokerilla sydämen Mäntyharjun kohdalle. Mutta kun olisi pitänyt piirtää myös Espoon kohdalle ja Tampereen ja...

    VastaaPoista