19. joulukuuta 2014

DIY-kynttiläpajassa

Koivulan kynttiläpajassa valmistui viime talvena kynttilöitä leivos- ja kakkuvuokiin. Ostin silloin askartelukaupasta sekä steariinia että parafiinia ja sekoittelin erilaisten kynttilävärien kanssa hieman valkoisella huurretuiksi sävyiksi.


Muutama löytyi vielä ullakolta ja näytti kauniilta peltisellä tarjottimella, johon olin kerännyt erilaisia käpyjä.Jos poltat kynttilöitä ilman suoja-astioita, valvo niitä tarkasti, sillä varsinkin kuivat kävyt ovat mitä parasta syttymateriaalia.
Sammutinkin kynttilät heti valokuvien jälkeen ja laitoin uudelleen kattilaan sulamaan, sillä...
tänä jouluna tein muutamia kynttilöitä suoraan lahjarasiaan. Näin tuli kivoille irtoteen peltipurkeille uusiokäyttöä.

Sulata kynttilämassat ja/tai vanhat kynttilät elintarvikekäytöstä poistetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Pätki sydänlanka, kasta sulassa massassa ja aseta kuivamaan leivinpaperille niin, että olet suoristanut langan sormien välissä.

Kiinnitä sydänlangan toinen pää varrastikkuun, joka pitää sen paikallaan peltirasian päällä kynttilän jähmettymisen ajan. Kaada sitten sulaa kynttilämassaa varovasti rasiaan. Jätä sentti pari tilaa uudelle kerrokselle, sillä jähmettyessään kynttilämassa vetäytyy jonnekin jemmaan ja pintaan tulee kuoppa. Tee paikkausvalu, kun edellinen massa on jähmettynyt ja jätä kovettumaan. Poista lopuksi varrastikku ja katkaisen sydänlankaa tarvittaessa.

                                              Mukavaa perjantai-iltaa, terkuin Suska.

4 kommenttia:

 1. Tunnelmaa ja luomisen iloa tulevallekin vuodelle ja kiitos kaikista venkoista jutuista, joista olen saanut iloita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi kovasti. Iloa ja valoa tulevaan myös sinulle ja perheellesi!

   Poista
 2. Kauniit kynttilät! Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, samoin sinne teille ihanaa joulumieltä!

   Poista