28. kesäkuuta 2015

Avoimia pihoja ja arvonnan voittaja

Tänään oli valtakunnallinen avoimien puutarhojen päivä. Suuntasin ystäväni Riitan kanssa Mikkeliin ja tutustuimme kolmeen pihaan, jotka ovat yhdessä järjestäneet paripäiväisen kukkia ja taidetta esittelevän Pala maata ja taivasta -tapahtuman jo useamman vuoden ajan.

Ensin kävimme muotoilija-taiteilija Tiina Kylliäisen pihalla. Kaunis ja valoisa pieni kaupunkipiha kätki neliöihinsä eri toimintojen ohella myös maalauksia, valokuvia, kierrätyslasitaidetta, perennojen taimia ja kirppisnurkkauksen. Ihmiset nauttivat aurinkoisesta päivästä ja juttelivat taiteilijan kanssa. 
Seuraavaksi ajelimme tekstiiliartesaani Pauliina Sarparanta-Aspegrenin puutarhaan. Hän on panostanut hurmaavalla tavalla persoonalliseen pihaan kierrätystavaroilla. Puutarha ympäröi taloa ja kuljetti tunnelmasta toiseen. Myynnissä oli myös kierrätyskäsitöitä, jakotaimia, kirppistavaroita sekä Johanna Sarparannan keramiikkaa.


Kolmannessa kohteessa Siilinpihalla pääsimme nauttimaan maalaispihan idyllisestä tunnelmasta, jossa moni vierailija huokaili ihastuksesta. Taidekäsityöläinen Eija Vatanen-Siitari on myllännyt kymmenessä vuodessa suureen puutarhaan upeita kukkapenkkejä ja tunnelmallisesti somistettuja levähdyspaikkoja puiden siimeksiin. Puutarhassa on 1200 perennaa, puuta ja pensasta sekä hyötytarha. Tänään Siilinpihalla oli myös taimimyymälä, lahja-, sisustus- ja kirppistavaraa sekä valokuvanäyttely Orvokki-kissasta. Kotiin matkasi alaskankleitonia, joka oli minulle uusi tuttavuus.

Kiitos näille persoonallisille pihoille monista ideoista, joita voin soveltaa omaan puutarhaan omalla tyylilläni! Kävitkö sinä avoimissa puutarhoissa tai osallistuitko itse tapahtumaan? Miten meni?

Ja sitten arvontaan: Ebba Masalinin kasvitauluaiheisen korttipaketin voitti Marjaana, ONNEA JA ILOA, MONTA SATAA KILOA!
"Nuo vanhat opetustaulut ovat ihania. (Jätän sanomatta että muistan ne kouluajoiltani) Verlassa pääsee tutustumaan miten pohjat niihin tehtiin, kannattaa käydä jos mahdollista. Olen mukana arvonnassa kahdella arvalla."

Voittajaan on otettu yhteyttä ja muille iso kiitos osallistumisesta. Kohti kesäistä viikkoa, terkuin Suska.


5 kommenttia:

 1. Aivan ihanaa! KIITOS!!! Toivoin niin kovasti noiden voittamista, uskomatonta että saan ne. ♥♥♥

  VastaaPoista
 2. Mitä jännää puutarhat kätkevätkään uumeniinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja omalla mainiolla tavallaan kertovat myös omistajansa persoonasta, uskon minä.

   Poista
 3. Jokaisella on oman näköisensä puutarha ja näyttääpä siellä olleen ihan kivoja juttujakin. Liisa

  VastaaPoista