4. kesäkuuta 2015

Diy-kesäkuun kranssi

Ainekset kesäkuun kranssiin löytyivät Hupin avustuksella. Päivälenkillä piti pysähdellä koiven kohotukseen useasti ja minä katselin ojanpientareelta paljon muutakin kaunista kuin sulavasti kohoavan koiran takajalan.

 
Lapset ovat jo niin isoja, etten saa kevään ensimmäisiä leskenlehtiä ja voikukkia maljakkoon, ellen itse kerää. Tänä keväänä en ollut kerännyt, joten tein kesäkuun kranssin voikukista ja muista matkan varrella kasvaneista luonnonkukista.
 


 
Ohjetta voikukkaseppeleen sitomiseen tuskin tarvitset, senhän osaa kaikki. Sitä mieltä oli eräs toimittaja, joka arvosteli kirjassamme ollutta syötävistä kukista tehtyä seppelettä. Oli kuulemma turhaakin turhempi ohje, kun kaikki osaa.
 
Ja minä kun olin siihen asti luullut, että aina on joku, joka ei osaa ja haluaa oppia. Silloin ohjeista ja kuvista on sekä hyötyä että iloa. 
 
Mutta ihanaa, että me ihmiset ollaan niin erilaisia. Ei ole elämä tylsää. Kaikki palaute on mielestäni hyvästä. Arvostelu auttaa kehittymään ja kiitos rullaa asioita eteenpäin. 
Jos sait näistä kuvista vaikka sitä iloa, on kaikki hyvin, terkuin Suska.


6 kommenttia:

 1. Hauhau eiku heihei!
  Kyllä sulta aina saa jotain ideaa- niinkuin tämäkin kukkaseppele.. pikkuinen pinsessa pyysi pari viikkoa sitten tekemään hänelle kukkaseppeleen ja kun ei ollut pihassa paljon vielä muita kukkia- laitoin siihen voikukkia ja vähän punaisia esikoita sekaan. Mutta Suskalta sain taas apuja tähänkin jokakesäiseen juttuun - sekaan voi laittaa myös kukkien lehtiä ja muuta käteen osuvaa.
  Kiitos Suska!

  VastaaPoista
 2. Tulikin vielä mieleen kun löysin valtavia pensaita poimulehtiä - niistähän tuleekin upeita lisukkeita seuraavaan seppeleeseen. Keräsin niitä kuivattavaksi viherjauhesekoitukseeni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että sait jotakin uutta ideaa tästä postauksesta. Ai viherjauhetta, kuulostaa mukavan mielenkiintoiselta. Mitä muuta siihen tulee?

   Poista
 3. Noo, minä laitan viherjauheeseen mm poimulehtiä, piharatamoa, horsmaa, ahomansikan lehtiä, kuusenkerkkää, porkkanan- ja punajuuren naatteja, lehtipersiljaa, siankärsämön lehtiä, purjoa tai ruohosipulia, lipstikkaa, pihatähtimöä (eli vesiheinää), puna-apilan lehtiä ja montaa muutakin. Lisäksi ten erilaisia sekoituksia ja esim kasvattamistani yrteistä teen sellasta yrttijauhetta, jota voi heitää mihin tahansa ruokaan. Ja vink,vink: tulee älyttömän hyvä dippi- tai kylmäkastike kun laittaa vain viherjauhetta 2-4 rkl kermaviilipurkkiin, sekoittaa ja antaa maustua 15 min jääkaapissa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Eevastiina, pitääpä kokeilla. Moni hyvä asia menee hukkaan, kun ei muka ehdi kuivatella ym.

   Poista
 4. Voihan niitä kokeilla ensin tuoreena ja jos maistuu niin sitten kuivattaa vaikka pieni määrä ensi alkuun.

  VastaaPoista