30. kesäkuuta 2015

Rex-kakkua ja muita herkkuja

Ompeluseuramme ihana Eija täytti pyöreitä ja innostui tekemään meille kahvikattauksen 60-luvun henkeen. Silloinhan ja jo aikaisemminkin tarjoiltiin juhlissa suolaisena herkkuna aina voileipiä. Me maisteltiin ranskista juuston ja persiljan kera, pakollisia muna-anjovisleipiä sekä tietenkin voileipäkeksejä majoneesilla. Aivan huippua! 
Ja sitten maistoin ensimmäistä kertaa herkkua, joka oli kuulemma ihan tyypillinen äkkimakea pakkopullan kanssa tuohon aikaan eli Rex-kakku.


Kekseistä ja suklaasta koottu kakku oli kyllä täyteläisen hyvää. Eija oli tehnyt kakun hieman monimutkaisemmalla reseptillä, mutta netistä löydät kakusta useita versioita ja esimerkiksi Marttojen sivuilta löytyi hyvä ohje tähän herkkuun.


Siinä sitten pohdittiin klassikkotarjottavia muiltakin vuosikymmeniltä. Tuli mieleen peltilihapiirakka, lämpimät kinkkuananasvoileivät ja monet muut, joita kokataan useissa perheissä edelleen. Ihan hyvä niin, vaikka maailmankeittiöt ovatkin löytäneet tiensä meidänkin ruokapöytiin. Jokin perinneherkku sitä on siirrettävä myös seuraavalle sukupolvelle. Mikä se voisi olla sinun lapsuudestasi?

                 Kiitos vielä hauskasta illasta Eijalle ja mukavaa viikkoa myös sinulle, terkuin Suska.


2 kommenttia:

 1. Kyllä Eijan tarjoilu oli vertaansa vaille.. ja niin herkullista, nam. Mukava, että voin taas osallistua ompeluseuran tähänkin tapaamiseen, ihanat kässäkamut (kotimatka sitten ajeltiin vesisateessa :( )
  Meillä ainakin paistetaan lettuja usein ja syödään niitä mansikkahillon kanssa. Ei niin terveellistä mutta herkullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihanaa, että pääsit tulemaan! Letut ovat kyllä ylivetoherkku, mutta turhan harvoin jaksan seisoa niitä hellan vieressä paistamassa, vaan tyrkkään pannarina uuniin.

   Poista