17. kesäkuuta 2015

Kohti juhannusta mökkeillen

Viimeiset kaksi viikkoa olen matkannut maatamme ristiin rastiin työn merkeissä. Mäntyharjulta on lyhyt matka kaikkialle. Siltä ainakin tuntuu, sillä olen halunnut joka ilta palata työkeikoilta kotiin.

Onneksi olen jo täällä, Suomen himoitummassa mökkikunnassa, omalle mökilleni muuttaneena. Ei nimittäin olisi kiva olla juhannuksen aikaan moottoritiellä jonottamassa pois pääkaupunkiseudulta. Ihan sama, millainen ilma on, minuutit ja tunnit ruuhkassa ovat tylsiä. Itsekin jonottelin ruuhkissa lähes joka viikonloppu, kunnes kyllästyin ja pakkasin muuttokuorman jo vuosia sitten.

Täällä maalla aloitan aamuni torikierroksella ja kaupoissa ennen kassajonoja. Ehdin käydä myös kirppiksellä ja kirjastossa ennen kuin tulen kotiin laittamaan grilliä tulille ja ulkosaunan pesään puita. Muitakin kivoja juhannuksen suunnitelmia perheen kanssa on.Mäntyharjun Iso-Pappilan museolla on mainio kesänäyttely, joka kertoo mökkeilystä paikkakunnalla 1960-luvulta tähän päivään ja tulevaan. Käy tutustumassa kesän aikana paikan päällä ja nauti nostalgiasta. Mäntyharjulla on ollut kesäasutusta jo 100 vuoden ajan. Nykyisin yhä useampi mökkiläisistä juurtuu tontilleen, kuten minullekin kävi.


Sitten vain kattamaan ruokapöytää kotona tai mökillä keskikesän juhlaa varten jokainen omalla tyylillään, terkuin Suska.            

                                              Kuvat museon näyttelystä, eikö näytäkin tutulta?

6 kommenttia:

 1. Sielläkin noita oransseja ;D Täytyykin joku kerta kiepsahtaa kurkkaamassa näyttely

  VastaaPoista
 2. Hyvää juhannusta Koivulan väelle!

  VastaaPoista
 3. Meillä nuo ruskeat pullot toimitti simapullojen virkaa :)
  Mukavaa juhannusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin ne ovat tuttuja mummilasta. Nyt yksi tuollainen on itsellä sisustuksen somisteena.Rentouttavaa juhannusta!

   Poista