26. kesäkuuta 2015

Trikooamppelit yrteille

Suuri yrttilaatikko palvelee hyvin kesäkeittiössä ruokaillessa, mutta se on mielestäni turhan kaukana Koivulan keittiöstä. En ollut laittanut kesäkukka-amppelia lainkaan terassille tänä kesänä, joten siinä ratkaisu: yrtit omiin ruukkuihinsa ja amppeleihin roikkumaan.

Tarvikkeet ideaan löysin matonkudelaatikosta. Pari erilaista vihreää trikookudetta, muutama solmu ja siinä kaikki. Jos istutukselle ruukkuineen tulee paljon painoa, suosittelen amppelin solmimiseen joustamatonta narua.
 
Ruukkujen ja narujen materiaalia vaihtamalla löydät varmasti mieleisen ilmeen roikkuvalle yrttitarhallesi. Juuttinarut ja nahkanyörit metalliruukkujen kanssa luovat pelkistetyn modernin ilmeen, kun taas värikkäillä muovinaruilla ja emaliastioilla pääset mukavasti mökkitunnelmaan.
 
Sovita ruukkua amppeliin solmimisen aikana, niin amppelin koko täsmää istutusastialle. Lankojen ja solmujen määrää muuttamalla voit solmia vaikka kuinka koristeellisia amppeleita. Somisteeksi voit pujotella esimerkiksi helmiä, jos kaipaat lisäilmettä kasvin kylkeen.
  
Muistutan vielä arvonnasta, joka on voimassa sunnuntai-iltaan asti. Vielä ehdit osallistua, pääset arvontaan tästä.
 
Mukavaa viikonloppua, terkuin Suska.

4 kommenttia:

 1. Sinulla näitä hauskoja ideoita riittää! Tämäkin on niin kiva. Matonkuteet ovat tosi hyvän näköisiä amppelinaruina. Ainoa hankaluus olis päättää, minkä värisen valitsee!

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat. Mä olen heikkona kaikkiin amppeleihin. Juuri eilen virittelin 6 amppelia partsille. Mäkin kehitin yhden oman :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati, itse olen ollut kokematon amppelien suhteen, kun vanhassa talossamme on niin pienet ikkunat, etten halua peittää näkymiä kukilla. Nyt innostuin ja saatan kokeilla amppeleihin makrameesolmeilua. Jos onnistun, amppeli pääsee kasvihuoneeseen.

   Poista