14. kesäkuuta 2015

Diy-kynttilänjalat askartelubetonistaOlen aikaisemmin tehnyt monenlaisia betonitöitä, mutta kookkaita ja enimmäkseen pihalle. Nyt sain Sinellistä yhteistyön merkeissä kokeiltavaksi uuden Concrete Craft -askartelubetonin 2,5 kg astian.

                                       Onko askartelubetoni sinulle tuttu materiaali?


Säänkestävää askartelubetonia voi työstää vaikka sisällä, sillä se ei pölyä sekoituksen aikana lainkaan samalla tavoin kuin järeä rakennusmateriaali yleensä. Toki määräkin on sen verran pieni, että poraan kiinnitettävän sekoittajan sijaan pärjäät vaikka haarukalla.


Sekoita vettä ja betonia ohjeen mukaan ja anna massan tekeytyä pari minuuttia ennen muottiin kaatamista. Muoteiksi suositellaan akryyliä, muovia, silikonia, paperimassaa jne, mutta testasin myös kuvassa näkyvää metallikulhoa, jonka olin vuorannut tuorekelmulla. Muoviastioista työ irtoaa helpommin, kun öljyät muotit ruokaöljyllä.

Tein erilaisia kynttilänjalkoja. Pieniin muotteihin sekoittelin kokeeksi löysempää massaa ja metallikulhossa valamani kynttilänalusen koristelin pitsiliinalla, jonka painoin kynttilähylsyn jälkeen betonin pintaan. Varrastikut leikkasin muottien mukaan painamaan hylsyjä betoniin kuivumisen ajan.


Askartelubetoni kuivuu noin kolmessa tunnissa. Pitsiliinan irroitin jo aikaisemmin. Täydelliseen kuivumiseen kuluu valmistajan mukaan pari vuorokautta riippuen työn paksuudesta ja lämpötilasta.

Valmiiden töiden reunat hioin kevyesti hiomapaperilla ja lopuksi koristelin kynttilänjalat maalaamalla ne osittain Inka Gold -maalin kullanruskealla sävyllä. Nämäkin maalit kuuluvat Sinellin valikoimiin. Inka Gold on mehiläisvahapohjainen, vesiliukoinen akryyliväri, jota voidaan käyttää monenlaisilla pinnoilla.Ihan kivasti onnistuivat, joten nyt vain etsimään näihin sopivia kynttilöitä. Sateisena kesäiltana on kiva tunnelmoida kynttilänvalossa, terkuin Suska.

                                  

10 kommenttia:

 1. Tollasesta en ollu kuullukaan. Täytyykin kokeilla ;) Kuivumis aika on mukavan lyhyt, kun yleensä on niin malttamaton noissa puuhissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea kivaa uutta tulee jatkuvasti askartelukauppoihin, kun vain ehtisi testaamaan :)

   Poista
 2. Tää oiskin kätevää, sellaista pienimuotoisempaa betonivalua. Tuo pronssinhohtoinen pitsiteos on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsiliina-aluseen olisivat sopineet paremmin tuikkuhylsyt, mutta ei sattunut varastostani sellaisia löytymään...

   Poista
 3. Enpä ole kuullutkaan moisesta betonista. Sopii todellakin pieniin askarteluihin. Tuo pitsiliina-alunen on kaunis. Liisa

  VastaaPoista
 4. Kiva uusi tuote! Välillä onkin varmaan kiva tehdä pienesti ja sievästi =D
  Pitsiliinalla tulee kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina, pitsiliinat sopivat kyllä hienosti rouheisiin materiaaleihin kuten betoniin ja saveen, jota en taida koskaan kyllästyä kuvioimaan pitseillä.

   Poista